Már tudtok jelentkezni az idei tavaszi érettségi vizsgákra

Rovat

Megosztás

Ugyan még január végét írunk, s messze a tavasz, de az Oktatási Hivatal már közzétette az érettségi vizsga jelentkezési módját, ugyanis február 15-ig tudja minden kedves végzős diák eljuttatni kitöltött jelentkezési lapját a kormányablakokba.

Legutóbb még a központi felvételi volt a fő témánk, az idő azonban telik, ugyanis az Oktatási Hivatal közzétette az érettségi vizsgára való jelentkezési módját 2023 tavaszára, s felhívja okvetlenül a figyelmet, hogy CSAK és kizárólag a kormányablakokon keresztül történhet meg a jelentkezés!

A kormányhivatalhoz az alábbi jelentkezői csoportba tartozók nyújthatnak be jelentkezést:

  • a) középiskolával TANULÓI JOGVISZONYBAN MÁR NEM ÁLLNAK, vagy
  • b) olyan középiskolával állnak SZAKKÉPZŐ ÉVFOLYAMON tanulói jogviszonyban, amely NEM SZERVEZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT, vagy
  • c) külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat (és MAGYARORSZÁGON NEM ÁLLNAK középiskolával tanulói JOGVISZONYBAN)

Természetesen azok is jelentkezhetnek, akiknek MÉG nincs érettségi bizonyítványuk, és tanulói jogviszonyban már nem állnak, illetve külföldi tanulói jogviszonnyal rendelkeznek – írja az oktatas.hu.

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.

Jelentkezés módja a területileg illetékes fővárosi, illetve megyei kormányablakokban az oktatas.hu oldalról, ahol hozzáférhettek a jelentkezési laphoz.

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta