Izgalmas és megosztó kiállítás az Albertina Modern-ben!

Rovat

Megosztás

 2020-ban nyílt meg az Albertina Modern. A Karlsplatz-on található galéria februártól augusztus 18-ig nyitva tartó kiállításnak címe “The Beauty of Diversity” (A sokszínűség szépsége).

A kiállítás anyaga az Alberina saját kortárs gyűjteményéből egy tematikus tárlat, mely így még soha nem volt látható.Az Albertina Modern most megnyílt kiállítása a sokszínűség esztétikáját mutatja be, amely felborítja a klasszikus stilisztikai és formai törekvések ideáját, az emberi lény “egydimenziósként” való felfogását. Ehelyett inkább a groteszk, tisztázatlan és elnyomott szépséget keresi, miközben láthatóvá teszi azt ami marginalizált, lehangolt és eltér a normától. A különböző rendszerek hibrid keveredése és rekombinációja ugyanolyan kiemelkedő szerepet játszik itt, mint a marginalizáltak bemutatása. Az ausztrál, afrikai, ázsiai és dél-amerikai művészek bevonása prioritás ebben a kiállításban és aláássa az eurcentrikus gondolkodás és cselekvés, valamint a nyugati művészet és kultúra kizárólagos jellegét.

A kiállított művek alkotói:Jean-Michel Basquiat, Eva Beresin, Amoako Boafo, Verena Bretschneider, Cecily Brown, Nyunmiti Burton, Miriam Cahn, Alexandre Diop, Ines Doujak, Jean Dubuffet, Stefanie Erjautz, Jadé Fadojutimi, Gelitin/Gelatin, Aïcha Khorchid, Soli Kiani, Basil Kincaid, Jürgen Klauke, Emily Kame Kngwarreye, Elena Koneff, Maria Lassnig, Daniel Lezama, Angelika Loderer, Claudia Märzendorfer, Jonathan Meese, Sungi Mlengeya, Tracey Moffatt, Michel Nedjar, Tony Oursler, Grayson Perry, Marc Quinn, Franz Ringel, George Rouy, Iris Sageder, Cindy Sherman, Sarah Slappey, Kiki Smith, Tal R, VALIE EXPORT, Jannis Varelas, August Walla, Franz West, Kennedy Yanko

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta