Jelek, amikből tudhatod, hogy hazudik neked!

Rovat

Megosztás

Zavarosan fogalmaz a párod? Ide-oda tekintget, miközben egy komoly kérdésre válaszol? Esetleg rajta is kaptad már, hogy a szemedbe hazudott? Olykor nehéz eldönteni, mikor hazudnak vagy füllentenek nekünk. Azonban mielőtt meggyanúsítanád, hoztunk neked pár jelet, amiből arra következtethetsz, hogy tényleg hazudik neked.

I. Zavaros megfogalmazás, hosszú kifejtés

Csak beszél, beszél és beszél? Már azt sem tudod, mit kérdeztél – ő már teljesen másról magyaráz. Ez is fontos jel lehet, ami arra utal, hogy nem őszinte veled. Zavarosan fogalmaz, nem teljesen érteni pontosan, mire is akar kitérni. Kerüli a konkrét válaszadást.

II. Késedelmes válasz

Az előző jel folytatásaként jöhet a késedelmes válasz. Vagy a teljes tagadás. Kérdezel valamit, de nem arra válaszol és terel? Vagy elkezd beszélni valami másról és csak később reagál rá? Elképzelhető, hogy ez idő alatt kitalálta mit is hazudjon neked a feltett kérdésre. Vigyázz! Ez is intő jel lehet!

III. Szájrándulás vagy száj eltakarása

Jobbra tekint? Nem néz a szemedbe? Eltakarja a száját vagy az orrát vakarja? Ez amiatt van, mert amikor olyasmiről beszélünk, amiről tudjuk, hogy nem volna szabad (hazugság, rosszindulatú pletyka, titok stb.), akkor az agyunk tudat alatt arra készteti a testünket, hogy fojtsa belénk a szavakat, és erre a legtöbbször a kezünket utasítja. A száj eltakarása a legszínpadiasabb gesztustól egészen a legészrevehetetlenebbig terjedhet.

IV. Szapora pislogás

Normális esetben percenként kb. 12-18 alkalommal pislogunk. Ezt akkor produkáljuk, ha érzelmileg semleges számunkra, amit látunk, hallunk vagy átélünk. Amikor valaki hazudik nekünk, akkor a lebukástól való félelem következtében a pislogása megszaporodhat.

V. Testi elhatárolódás

Nem fordul feléd? Picit odébb is húzódik, miközben válaszol? Elfordítja a fejét és hátrál? Ez azt jelentheti, hogy tisztában van vele, hogy „rossz” az, amit tesz, ezért agyának tudatalatti része automatikus védekezésre utasítja a testét. Ha ilyet tapasztalsz, tudd: hazudik!

GIFek forrása: Giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta