Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / A jelenlegi legjobb műúszó már biztosan részt vesz a budapesti világkupán!

A jelenlegi legjobb műúszó már biztosan részt vesz a budapesti világkupán!

Svetlana Kolesnichenko, az orosz műúszó-válogatott kiemelkedő tagja, a május 18 és 20. között megrendezésre kerülő FINA Műúszó Világkupa-sorozat budapesti állomásán bemutatja lélegzetelállító képességeit.

Az olimpiai bajnok hölgyre nem kisebb feladat várt 2016 után, mint a Svetlana Romashina (terhesség) és Natalia Ischenko (visszavonulás) által rendkívül magasra helyezett léc megugrása. Tehát, az orosz szinkronúszás elsőszámú képviselője és egyben arca lett.

Az elvárások mindig óriásiak az évtizedek óta a sportágban egyeduralkodó nemzet részéről. Kolesnichenko a Rióban nyert aranya mellett, 4-szeres Európa-bajnok és 13-szoros világbajnoknak mondhatja magát, melyből négyet szerzett Budapesten a 17. FINA Világbajnokságon. Így, a magyar közönség már megcsodálhatta az oroszok legújabb csillagát a Vajdahunyad várának árnyékában.

Magabiztossága és gyönyörű mozdulatai kiemelik az orosz műúszót a mezőnyből. Ezt jól mutatja a két egyéni és két párosban szerzett aranya „minden idők legjobb vizes világbajnokságán”. Érdekesség, hogy duettben, a 2001-ben született Varvara Subbotina lesz a párja, akit sokan – fiatal kora ellenére – már most az egyik legjobbként emlegetnek. Róla, bővebben is fogunk írni.

Az aktuális világbajnok, a két szóló szám mellett, várhatólag duettben is indul az újraméretezett Duna Arénában megrendezett versenyen.

 

A Nemzetközi Úszószövetség összeállított egy rövid videót Kolesnichenko legjobb pillanatairól:

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share