Ezt nézed:  / Hírek / Pályázatok / Jó tanuló, jó sportoló címmel felhívást hirdet a Nemzetpolitikai Államtitkárság

Jó tanuló, jó sportoló címmel felhívást hirdet a Nemzetpolitikai Államtitkárság

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Jó tanuló, jó sportoló” címmel felhívást hirdet a külhoni magyar régiókban – Erdélyben, Felvidéken, Vajdaságban, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban – tanuló diákok számára.

A felhívás a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év részét képezi. Célja, hogy megtalálják azokat a külhoni diákokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal a magyar közösségünk érdemeit gyarapítják és értékeinket képviselik.

A felhívásra kiváló tanulmányi átlaggal rendelkező, a szomszédos országokban magyar közoktatásban tanuló, illetve nappali tagozatos felsőoktatásban – alap- vagy és mesterképzésben – résztvevő hallgatók jelentkezhetnek, akik régiós vagy megyei szinten a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A legjobban szereplő jelentkezők – külhoni régiónként egy fő – „Az év jó tanulója, jó sportolója” címben és fejenként 300 ezer forint összegű pénzjutalomban részesülnek.

 

Céljuk, hogy összhangban a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év célkitűzéseivel, az idei esztendőben, Trianon 100. évfordulóján olyan külhoni közösségeket, köztük fiatalokat mutassanak be, akik elhivatottságukkal és eredményeikkel példaként szolgálhatnak az összmagyarság számára.

Pályázatot benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen lehet.

A benyújtás határideje: 2020. augusztus 31.

A jelentkezéshez szükséges csatolni a tanulmányi átlagot tartalmazó bizonyítványt és a sportteljesítményt igazoló dokumentumokat.

Főkép: kulhonimagyarok.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share