Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Sport / Jóga a lelki békéért

Jóga a lelki békéért

Habár a jógáról elsőre valami lassú, fura pózokból álló mozgás juthat eszünkbe, hangos OMMM-ozásokkal tarkítva, mégis ennél sokkal többről van szó. Ha a sulis stresszel már nem tudsz mit kezdeni, a jóga neked való!

Jógázás közben folyamatos mély légzés van, ami az egész lelki békének, stressz mentességnek az alapja, legalábbis nekem. Több oxigén jut a szervezetedbe, mert tudatosan odafigyelsz a levegőre és a szívverésed is megnyugszik.

A kifújásokkal pedig akármikor vizualizálhatod azt, hogy az összes gond, negatív érzés távozik belőled. Ehhez eddig persze nem is szükségesek a pózok, a  mély, tudatos légzést, pózok nélkül is alkalmazhatod, ha szükséged van rá.

A pózokat bizonyos számú légzésekig tartjuk mindig ki, van egy minimális sorrend a pózok között is, szóval az egésznek van egy rendszere, ami szintén mind a testnek, mind a léleknek is jó.

A pózokban óráról-órára fejlődhetsz, amit sikerélményként élhetsz meg, ezáltal, mint, minden más sportban is jóérzéssel tölt el, amikor végre a sok küszködés után hirtelen megy az a póz, amit már régóta meg akartál csinálni.

Viszont már első órán megtanuljuk azt, hogy a jóga minden, csak nem verseny. Nem szabad másokhoz méregetned magad, és önmagad felett sem szabad ítélkezned.

Ez az ítélkezés mentes környezet az, ami pláne segít megnyugtatni a lelkedet, de persze elsőre nehéz a berögzött ítélkezést minden és mindenki felett elengedni. De ha már a jóga matracon ez sikerült, utána az életben is sokkal tudatosabbak leszünk a gondolatainkkal mind magunk, mind mások felé.

Fotó: chapinyogacenter.com

Fotó: chapinyogacenter.com

 

Borítókép: indianaexpress.com

Jóga
Te kipróbánád a jógát?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share