Karácsonyra hangoltak az önkéntesek – Ilyen volt a Christmas Miracle Musical

Rovat

Megosztás

Hétfő este a dél-koreai önkéntes fiataloké volt az Angyalföldi József Attila Művelődési központ színpada. A kis gyufaáruslány történetének musicalbe csomagolt változatát hozták el a nézőknek, ezzel egy kis előkarácsonyt varázsolva nekik. A műsor sikeréből a Középsuli egyik szereplője, Eszti is kivette a részét. 

Az esemény ingyenes volt, ám regisztrációhoz kötött – a nagy érdeklődés már akkor borítékolható volt, amikor pár hete a szervezők teltházat jelentettek be az esemény oldalán. Ennek megfelelően a művelődési ház színültig volt szülőkkel, nagyszülőkkel, gyerekekkel és érdeklődőkkel.

A budapesti fellépés egy tizenhárom állomásos turné része, az önkéntesek ma este például már Lengyelországban léptek fel. Életre hívója az IYF, az International Youth Fellowship Kultúrális Egyesület, amely a Good News Corps program keretein belül önkéntes fiatalokkal próbálja boldogabbá tenni a világot. A műsort az egyesület dél-koreai önkéntesei készítették el a szintén innen származó Gracias Choir által bemutatott Christmas Cantata mintájára.

IMG_6080

Az esemény nem csak a musicalt rejtette magába, voltak megindító kisfilmek, táncos bevezető, zongorás éneklés, beszédek, illetve egy kis koreai ízelítő – taekwondosok zenére koreografált harcművészeti bemutatót tartottak, egy csapat lány pedig a legyezőtánccal kápráztatta el a közönséget. A műsor báját adta, hogy a koreai műsorvezetőt egy valószínűleg szintén onnan származó magyar tolmács segítette, aki nem tudott százszázalékig magyarul, mégis roppant kedves jelenség volt, ahogy kissé küszködve, mégis óriási mosollyal és lelkesedéssel próbálta átadni az üzenetet.

Maga a musical a műsor második felében kapott helyet. A műsorvezető előtte felhívta rá a nézők figyelmét: nem profi színészek és énekesek szerepelnek a darabban, hanem nagyon lelkes önkéntesek, akik két kemény hónap próbálás után hozták össze a darabot. A kis gyufaáruslány kissé átdolgozott történetét vitték színpadra: a rosszcsont Anna súlyos csínytevések és hisztizések után elátkozza szüleit, majd mikor újdonsült pokoli szülei az utcára dobják gyufát árulni, hirtelen átértékel mindent, amit addig a családról és a szeretetről gondolt. Természetesen senki nem távozott sírva az előadásról, a kötelező happy end a színpadról mutatott rá, mit is érdemes igazán értékelnünk az életben. Az előadás angol nyelvű volt, ám egy kivetítőn magyar feliratot vetítettek hozzá, így senki nem maradt le semmiről.

KS Eszti aktívan kivette a részét a program szervezésében, önkéntesként óriási lelkesedéssel vetette bele a munkába. Az előadás után mesélt is élményeiről, a vele készült interjút itt olvashatjátok!

Itt pedig az előkészületekről készített videónkat találhatjátok:

https://www.youtube.com/watch?v=O_Ez0B23yvs&t=4s

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta