Kedves nénik rabolják el a Dope Calypso lilára festett énekesét

Rovat

Megosztás

A Dope Calypso mindig is egy meghökkentő zenekar volt: bizarr klipjeik, furcsa öltözékeik, rendhagyó fellépéseik megosztották a közönséget. Ennek ellenére a srácok 2013-as megalakulásuk óta állandó bérlettel rendelkeznek a legkülönbözőbb fesztiválok színpadaira.

Mindennek persze köze lehet ahhoz is, hogy a banda tagjai nem ismeretlenek a hazai zenei életben, zenészként mindannyian több projektben is feltűntek már, ráadásul menedzserként is tevékenyednek.

A srácok első lemezük a 2014-es Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost óta gyakorlatilag évente adnak ki egy-egy új albumot. Így lesz ez idén is, a zsinórban ötödik nagylemez, mely kizárólag vinylen lesz majd kapható, márciusra várható és a BATTATTIF nevet viseli majd.

A címadó dalt pedig már a nagyérdemű is megismerhette, melyhez nem is akármilyen klip társul. A BATTATTIF, azaz a Bring All The Tears And Turn Them Into Freshwater klipjét a zenei szcénában még frissnek számító Peter Riviera kollektíva alkotta, első közös munkájuk a Dope Calypso videója.

„Mikor megkerestek a srácok a klip eredeti ötletével, nagyon boldog voltam. Eredetileg valami kastélyban egy fiesztán a boszorkányok elkapják a márkit típusú sztori körvonalazódott – gondoltam remek, kapok egy elegáns selyem házikabátot, hátranyalom a hajam, kacsát ehetek naphosszat, szivarozom, meg pezsgőzöm a kandalló mellett öreg, hűséges vadászkutyám társaságában, na bumm, a végén majd maximum kicsit megégetnek, de végre nem kell mutogatnom az evilági élvezetek mázsás súlya alatt látványosan roskadozó 44 éves porhüvelyem. Erre tessék” – meséli a zenekar frontembere, Sarkadi Miklós.

Aztán a klip kezdeti koncepciója dugába is dőlt, miután a zenekar teljesen átírta a dalt. Az eredmény viszont talán még sokkal jobb is lett, mint ahogyan azt mindenki várta.

A klip egészen konkrétan kedves idős hölgyekről szól, akik valójában boszorkányok és egy földönkívüli kristályt istenítenek, ami varázserőt ad nekik elrabolt férfiakért cserébe.

Az elrabolt férfi bőrébe persze a zenekar énekese bújt, aki rendkívüli módon élvezte a szokatlan forgatást annak ellenére, hogy szinte végig egy szál alsónadrágban, lila festékkel bekenve rohangált Budapest és környékének különböző pontjain, mindezt az októberi mínuszokban.

Főkép: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta