Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Kényes kézjelek – Tudjátok, mikor mutogattok, mi mit jelent?

Kényes kézjelek – Tudjátok, mikor mutogattok, mi mit jelent?

Sokszor érzelmünket kézjelekkel és mozdulatokkal fejezzük ki. Vannak azonban olyan kézjelek, amik nem mindenhol jelentik ugyanazt. Ezeket hoztuk el nektek!

Arcunk, arckifejezésünk mellett sokszor kézjelekkel mutatjuk ki adott pillanatban érzelmeinket. Ez sokszor lehet vicces vagy aranyos, azonban érdemes tudni, hogy más országokban nem biztos, hogy érdemes őket alkalmazni és oda kell figyelni, nehogy megbántsunk vele valakit – avagy bajba kerüljünk miatta.

I. A HÜVELYKUJJ FELFELÉ TARTÁSA

A felfelé tartott hüvelykujj mozdulatot mondhatjuk, hogy minden nap használjuk. Ha éppen tele van a szánk, könnyen lehet, hogy ezzel a jellel fejezzük ki, hogy mennyire finom az étel, amit eszünk. Már az ókori Róma arénáiban is alkalmazták, ami a gladiátor életben maradását jelezte.

Az USA-ban, Angliában, Ausztráliában, Egyiptomban, Izraelben és Európa nagy részén pozitív jelentést hordoz, ahogyan nálunk is: „OK. Gyerünk! Menni fog!”, míg az arab országok többségében (pl: Irán), Thaiföldön, Olasz- és Görögország egyes területein trágár szexuális utalást takar. Úgyhogy ha ezeknek a helyeknek valamelyikére készülünk nyaralni, érdemes ezt a jelet egy kis időre elfelejteni!

II. MUTATÓ ÉS HÜVELYKUJJAL KÉPZETT KÖR

Mutató és hüvelykujjal képzett kör az USA-ban és Európában, azaz nálunk is „OK, rendben”-t, az étkezés során az étel dicséretét, Japánban a pénzt jelenti. Francia- és Németországban, illetve Latin Amerika területén pedig vulgáris sértésnek veszik.

Ha esetleg viszont Tunéziában ennél egy finomat egy étteremben, semmiképpen ne ezzel fejezd ki, mennyire ízlik az étel, hiszen itt életellenes erőszakos cselekedet beígérést jelez.

III. MUTATÓ ÉS KISUJJAL FORMÁLT SZARV

A mutató és kisujjal formált szarv mutatása egy rock koncerten ismerős lehet. Átok elleni védelmet és a rock szeretetét üzeni Angliában és a Dominikai Köztársaságban is, míg ha Olaszországba utazunk vagy egy mediterrán országba, esetleg épp Kuba és Brazília területére, tudnunk kell, hogy ezeken a tájakon felszarvazottságot, ördögszarvat és szexuálist sértést jelez.

IV. HOMLOK ÉRINTÉSE

Fotó: reddit.com

A homlok érintése Indiában az elnézéskérés, Amerikában a „nem emlékszem” jele, addig hozzánk, magyarokhoz hasonlóan a németek, hollandok, oroszok és a csehek a másik ember csekély szellemi képességeit méltatják vele.

V. FITYISZ

A fityisz mutogatása sem a kapcsolatokat építi Görög-, Török-, Oroszország, Indonézia, Kína és balkáni államok területén vulgáris jelentése miatt, míg Brazíliában, Portugáliában és az USA-ban szerencse és termékenység üzenetet hordoz.

Forrás: azirastukreben.hu

Ha pedig még nem olvastátok, mindenképpen nézzétek meg azt a 10 dolgot, amit nem tudtatok a balkezesekről!

Kényes kézjelek - Tudjátok, mikor mutogattok, mi mit jelent?
Te ismerted ezeknek a kézjeleknek pontos jelentését?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share