Különleges sportra vágysz?

Rovat

Megosztás

A kettlebell egyedülálló módon mozgat meg, mindenki a maga céljának megfelelően tudja használni. Mindig van hova tovább, motiválttá és sikerorientálttá tesz! Gölöncsér Dániellel beszélgetett Gaál Vera.

Gaál Vera: Mióta sportolsz és dolgozol edzőként, milyen eredményeid vannak?

Gölöncsér Dániel: Négy éve edzősködöm, még hallgatóként kezdtem másodedzőként egy csoportos edzésen. Előtte kiskoromtól fogva sportoltam, atletizáltam, tornáztam, kézilabdáztam, kenuztam. 18 évesen kerültem bele a különböző erő és állóképesség fejlesztő csoportokba, azóta próbaképpen mindenféle sportba belekóstoltam, többek között küzdősportokba,  de fő mozgásnak azóta is az erősítést tartom. Rendszeresen járok regionális szakításversenyekre, többségében ezeket nyerni is szoktam, de mivel nincs összekoordinált bajnokság ebből, nehéz mérni ezeket az eredményeket.

G.V.: Mi a kettlebell lényege, és mi a gömbsúlyzó szerepe?

G.D.: Az a legjobb a kettlebellben, hogy mindenki a maga céljának megfelelően tudja használni. Van, aki egészség,fittség megőrzése érdekében teszi, de alkalmas gerincproblémák kiküszöbölésére és a váz- és gerinctámasztó izmok megerősítésére is. Hatásos alakformáló eszköz, az izmot mint funkciót edzi, tehát az egyén alkatához illő,legsportosabb alakhoz segít hozzá. A gömbsúlyzó szerepe nagy, mivel a mögé felépített mozgásrendszer segít elérni a kitűzött célokat.

G.V.: Feltétlenül szükséges az edzői segítség? Kiknek ajánlanád ezt a sportot?

G.D.: A kettlebellben az a jó, hogy 16 éves kor után (előtte súlyzós sport nem végezhető), kortól, nemtől függetlenül bárki, bármikor elkezdheti, természetesen egy előzetes orvosi vizsgálat után! Edzői segítség mindenképpen szükséges, hiszen hozzáértő szem nélkül komolyabb sérüléseket, gerincproblémákat lehet szerezni. Egy sporttudományi ismereteken belül végzett, kettlebell szakedzői (SFG vizsga) vizsgát tett edző mindenben segíteni fog, és megtanít biztonsággal edzeni.

G.V.: Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

G.D.: Sportolóként szeretnék olyan szintű bajnokságokon indulni erőnléti sportokon belül, amelyeket valódi kihívásnak és motivációnak érzek, és azt büszkén, tisztán megnyerni. Edzőként pedig a lehető legszínesebb, és élvezetesebb, minden tanítvány számára helytálló ,  több féle edzést tartani. Kialakítani egy olyan közösséget ezen belül, akik húzzák egymást, és komoly eredményeket érnek el, egyaránt csapatként, szakosztályként, egyesületként, klubként.

G.V.: Milyen népszerű jelenleg a sport, hol lehet tájékozódni róla?

G.D.: Meglátásom szerint egyre népszerűbb ez a sport, mégis kevesen ismerik még a valódi hatását, sokan csak rálegyintenek: súlyzós sport, akkor ez ugyanaz mint a konditerem. Aki egyszer eljön egy ilyen edzésre, és kipróbálja, másnap valóban olyat fog érezni, mint még előtte soha. Bővebb információt a sportról nem szóban kell gyűjteni, tessék eljönni és kipróbálni!

publicer.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta