Később kezdi a szexet a Z-generáció?

Rovat

Megosztás

Az intim együttlétek egyre inkább kitolódnak a kapcsolatokban és a tinédzserkori terhességek száma is csökken a korosztálynál.

A Conversation átfogó felmérést készített az Egyesült Királyságban a tinédzserek szexuális életéről. A tanulmány alapját a Millenium Cohort Study szolgálta, mely összesen tizenegyezer – 2000 szeptembere és 2002 januárja között született – brit fiatalt kísér végig a fejlődésén!

A Z-generáció tagjainak intim életéről kiderült, hogy

58 százalékuk már átesett az első csókján.

Az első szexet azonban csak 3.2 százalék vallotta be! Ez a kutatók szerint azzal lehet összefüggésben, hogy az olyan kockázattal járó szokások, mint az alkoholfogyasztás vagy a dohányzás egyre kevesebbeket érintenek a fiatalok között. A szexuális együttlétek kitolódásával pedig a tinédzserkori terhességek is csökkentek az Egyesült Királyságban.

Szemben a Z-generációval, az előző generációk sokkal hamarabb kezdték a szexet: az 1980 és 1990 között születettek

30 százalékának volt szexuális kapcsolata 16 éves kora előtt.

Ami most egyre nagyobb nyomást helyez a fiatalokra, az az oktatás: teljesítményük miatt sokkal többet aggódnak, mint elődeik. Ez pedig a mentális egészség szempontjából sok veszélyt rejt, hiszen a depressziós esetek száma is megsokszorozódott a korosztályban.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta