Készíts saját honlapot ingyen!

Rovat

Megosztás

Egyszerű és nagyszerű megoldást kínál a Simple Site

A híressé válás legegyszerűbb útja az internetre való csatlakozás. Számos fiatal kezd írni blogot vagy készít csatornát a Youtube-on. Mivel a világhálón szó szerint a világ bármely pontjára eljuthat, amit alkotott, jóval nagyobb az esélye, hogy ismertté válik a neve, mint ha csupán a négy fal közt élne szenvedélyének. A legnagyobb videómegosztó portálra feltöltött kisfilmjeinek köszönhetően figyelt fel Justin Bieber-re Usher, s blogja által került be a divat világába Tavi Gevinson, az amerikai kamaszlányból lett magazinszerkesztő-író-színésznő.

Ha te is szeretnéd megmutatni magad a nagyvilágnak, minden bizonnyal a Facebookhoz folyamodsz, ahol létrehozol egy oldalt, a Youtube-bal, Instagrammal összekapcsolva. Nem elvetendő ez az ötlet, azonban a közösségi oldalak amilyen hamar bekerülnek, olyan hamar ki is mennek a divatból. Kell egy biztos pont, ahol tárolhatod adataidat. Nem beszélve arról, hogy egy magára valamit is adó, igényes művész (énekes, zenész, író, festő…) saját, hivatalos honlappal rendelkezik, növelve ezzel hitelességét.

Egy pofonegyszerűen működő oldal segítségével te is a legnagyobbak nyomába léphetsz.

simplesite-640x420
A Simple Site “arca” ez a méhecske

 

Lépésről lépésre

A Simple Site nevű honlap nyelve angol, ám van egy magyar kezdőlapja is (elérheted itt). Összesen kilenc könnyű lépésből áll saját oldalad elkészítése. Először is arra kell válaszolnod, milyen célból hozod létre a lapot (személyes vagy blog/üzleti/egyéb). Ezt követően az oldalad színeit kell beállítanod, amit később módosíthatsz. A harmadik és a negyedik teendő egy borítókép és a háttér kiválasztása megadott képekből. A fotó helyett később szintén van lehetőséged újat választani.

A továbbiakban felhasználónevet kell választanod – ez fog szerepelni az oldalad linkjében – és hozzá egy jelszót illetve az emailcímedet. Az utolsó lépés a legfontosabb – be kell állítanod, hogy ingyenes oldalt igényelsz-e, ami a simplesite.com-ra végződik, vagy pedig fizetsz érte egy dollárt, és ezáltal a .com domain kerül a link végére, továbbá saját kedved szerint alakíthatod a desing-ját. Hiába hangzik kecsegtetően, én óva intek ettől minden kedves diák olvasót. Csak óvatosan az elkészült honlap tetején megjelenő hirdetéssel is, ami szintén vásárlásra buzdít.

simple4
Tesztelés indul!

 

Tiniknek és mamiknak is

A Simple Site honlapot magam is kipróbáltam. Felhasználó-illetve oldalnévnek a kislanykalapban nevet választottam, mivel útjára indítottam egy történetet Kislány kalapban néven (igen, egyelőre csak a Facebookon létezik). A színösszeállítások közül a rózsaszín-zöld párosra esett a választásom, de ezen kívül rengeteg fajta van, tehát a fiúk is biztosan találnak kedvükre valót.

A kiválasztható képekkel kicsit más a helyzet. Összesen harmincöt fotó közül válogathatsz, ám ezek inkább a felnőtt felhasználókat célozzák meg. Van köztük szerszámokat, konyhai jelenetet, szárítókötélre aggatott cumikat és eljegyzési gyűrűket ábrázoló is. Ám akad, amivel egy kamasz is könnyen azonosulhat: gitározó fiú, koncerten csápoló tömeg, sminkkellékek, kottafüzet vagy épp homokba rajzolt szív. Én egy fehér virágot állítottam be, mert az adott képek közül ez illik legjobban a Kislány kalapban témájához.

A háttérképek valóban háttérképeknek szánt képek: motívumok, ábrák sokasága (például körök, vonalak, épületek vagy kerti eszközök).

simple2

simple3

ss ov
Ettől a vásárlásra csábító ablaktól óvakodj!

 

A létrehozott honlapom persze még nagyon kezdetleges. Ahhoz, hogy különlegesebbé tegyem, két hétig ingyen kipróbálhatom a SimplePro-t, így alakíthatok az oldal külsején. Én ezt is kipróbáltam, így már az oldalnév betűtípusát is ízlésem szerint alakíthattam. Ezt követően egy rövidke blogposztot is írtam, ami mint rovat a főoldalon lévő kép fölötti sávra került. Összesen 15 ilyen aloldalad lehet, ebből az első a főoldal. Amikor azonban a blogposzt aloldalán létrehoztam egy fotóalbumot, a blogposztnak nyomaveszett.

simple front
A főoldal az aloldalakkal

 

Azt javaslom ezért, figyeljetek oda, mire kattintotok. Kezdetben lehet, ti is nehezen tudtok majd eligazodni a Simple Site-on. Ha esetleg az eredménnyel lennétek elégedetlenek, és az oldal törlését fontolnátok, az Account feliratra kattintsatok, majd a ‘Cancel your subscription’ mezőre. Szerintem azonban pár nap múlva bizonyára elmúlik a bizonytalanság. És elérkezhet az idő, hogy végre a ti neveteket harsogja a világ.

Szöveg: Fekete Fanni

Fotók: oresundstartups.com, Fekete Fanni/Simple Site, Youtube

WWW.
Neked van saját oldalad?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,201RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta