Kicsi, de veszélyes állatok!

Rovat

Megosztás

Összegyűjtöttünk olyan állatokat, amik aprók, viszont életveszélyesek és könnyen halált is okozhatnak. Nem is gondolnátok, de egy néhány centis állat is képes megölni egy embert.

 

Arany nyílméregbéka

Az egyik legmérgezőbb gerinces a világon. A bőrét idegméreg borítja, ami az idegrendszerre hat és nagyon gyorsan szívmegálláshoz vezet. A halálhoz elegendő annyi is, hogy egy papírlaphoz hozzáérünk, amin ez a békafajta átsétált. A szervezetbe jutva szinte azonnal kifejti a hatását. Az őshonos indiánok a nyilaikat a béka nyálkájába mártják és ezzel vadásznak. Ha a vadat csak megkarcolja a nyílhegy, már megpecsételődött a sorsa.

 

Feketeözvegy

Talán a leghalálosabbnak mondható pókszabású. Mérete csupán 3,5 centiméter, mégis képes megölni egy embert. A mérge sokkal erősebb, mint a kobráé, a szervezetbe jutva pedig először csak hányást, majd görcsöket, eszméletvesztést, végül pedig halált okoz. A nőstény párzás után proteinforrásként felfalja a hímet, ezzel utalva a nevére.

 

Kockamedúza

Kevésbé ismert állat, ám annál veszélyesebb. A csípése szinte kivétel nélkül halált okoz. Bénítómérget fecskendez az áldozataiba, akik sokkot kapnak a fájdalomtól, majd leáll a keringési rendszerük. Emberre csak védekezésül támadnak de ismert áldozataik száma így is meghaladja a 6000 főt.

 

Skorpió

Mintegy 1500 faj él belőle, ám ami az emberre is veszélyes, csupán 25. A mérgüknek bénító erejük van, így az áldozatok segítség nélkül megfulladnának. A legveszélyesebbek azok, amiknek kicsi az ollójuk, hiszen ők a mérgüket használják zsákmányszerzésre. Szintén védekezősül támadnak csak emberre. Évente körülbelül 1000 embert ölnek meg.

Maláriaszúnyog

Napjaink legveszélyesebb állatának tartják. Ugyan maga a szúnyog szinte ártalmatlan, még a fertőzés, amit terjeszt évente több, mint 1 millió ember életét követeli. A nőstényszúnyog emberről emberre szállva fertőzi meg az áldozatokat szinte észrevétlenül.

Kicsi, de veszélyes állatok!
Van olyan állat, amitől félsz?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta