Kiderültek a ponthatárok | Innen tudod, ha felvettek!

Rovat

Megosztás

Tegnap este kihirdették a ponthatárokat! A 2019-es felvételire 112 ezren jelentkeztek. Alapszakokra összesen 85 ezren, osztatlan képzésre 15 ezren, mesterszakra 19 ezren, felsőoktatási szakképzésre pedig 11 ezren próbáltak bejutni.

Most már lehet tudni, hogy kinek hova sikerült bejutni.

Kitaláljátok mi volt idén a legnépszerűbb alapszak?

A gazdálkodási és menedzsment! Ide több mint 10.000-en jelentkeztek, de több mint 5000-en jelölték meg a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás, a mérnökinformatikus, a gépészmérnöki, és az ápolás és betegellátás szakot is.

Mennyi volt a maximális pont a felvételin?

Maximálisan 500 pontot lehet elérni: 200 pontot lehet szerezni a középiskolai teljesítmény és az érettségi eredménye alapján, 200 pontot a szakon meghatározott két tantárgy érettségijének eredményéből, és maximum 100 többletpont járt a nyelvvizsgáért, emelt szintű érettségiért, vagy tanulmányi versenyen elért eredményért.

Innen tudjátok, ha felvettek!

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még tegnap este-éjjel SMS-értesítést is kaptak! Az eredmények az E-felvételiben is megtekinthetők. Itt találjátok meg a 2019-es ponthatárokat!

A sikeres felvételizőknek az a felsőoktatási intézmény, ahová felvételt nyertek, külön felvételi határozatot küld, amelyben többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkról lehet olvasni. És általában az elsőévesek nagy örömére: a gólyatáborról, avagy ismerkedős programokról.

Idén is lesz pótfelvételi!

Ha eddig csüggedtél volna, ne tedd!  A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi eljárás során jelentkezhetnek újra. A pótfelvételi meghirdetések várhatóan már a jövő hét elején megjelennek a Felvin. Jelentkezni továbbra is az E-felvételi rendszerében lehet, ám az általános eljárástól eltérően – részben a pótfelvételi eljárás rövidsége miatt – speciális szabályok lesznek érvényesek. Csak azok jelentkezhetnek, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek, illetve a felvételi során csupán egyetlen képzést lehet megjelölni – adja tájékoztatásul a felvi.hu.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta