Kijött a legértékesebb magyar celebek listája! A 12. nagyon meglepő!

Rovat

Megosztás

A Forbes minden évben kihozza a legértékesebb celebek negyvenes listáját, de megnyugtató, hogy nem csak negyvenesekkel van tele.

Ha valakit érdekel a celebvilág, akkor már biztosan találkozott az idei listával, de ha esetleg mégsem, akkor érdemes ránézni. De mi is pontosan a szempontsor, ami alapján egy celeb “értékes” lesz?

A Forbes így magyarázza:

Kétszáz fős gyűjtésünket a szereplők magazinos címlapmegjelenései, egyéb sajtótalálatai, közösségi médiás aktivitása és követőszámai alapján szűkítettük hatvan főre. Módszertanunk visszatérő eleme a (…) reprezentatív kutatás a 18–59 éves magyar lakosság körében. A celebek ismertségét, kedveltségét, hitelességét, a „hagyományos” (magazinos, tévés) és közösségi médiás követését mérték, valamint rákérdeztek arra is, hogy a válaszadók megfontolnák-e az adott celeb által ajánlott termékek, szolgáltatások megvásárlását.

Ezek után nézzük azt a listát:

  • Az élen Majka szerepel, amin nem lepődtünk meg, hiszen tavaly is övé volt az első hely.
  • Sebestyén Balázs ismét a második helyen van.
  • Ami mindannyiunkat meglepett, hogy Palvin Barbi csak a 12. helyen van, olyan hölgyek előzik meg, mint Rúzsa Magdi, Lékai-Kiss Ramóna, Csobot Adél vagy Hosszú Katinka.
  • Kajdi Csaba ‘Cyla’ is felkerült az idei listára, az előkelő 17.helyre.
  • 21.helyen Tóth Gabi, a 22.helyen pedig Tóth Vera. Ezen kissé meglepődtünk, természetesen nem Tóth Gabi 9 helyezéssel való visszaesésén, hanem Tóth Vera celeb létére. Ezt az énekeső így kommentelte saját instagram oldalán:

„Bár a »celeb« szó néha vegyes érzéseket kelt bennem, a Forbes olvasatában azért ez egészen mást jelent. Értékelik a hitelességet, ismertséget, láthatóságot, kedveltséget, eladhatóságot, online jelenlétet. Nem nevezhető mainstreamnek, amit csinálok, s amit színpadra viszek, sőt egy bizonyos réteg kedveli inkább, akik fixen velem tartanak és nagyon tudják értékelni azt a zenét, amit játszunk. Éppen amiatt, hogy a jazznél, a bluesnál és ezen műfajok poppal, soullal való keveredésénél maradtam, nem tízezer ember tapsol egy menő, nyári fesztiválon, nálam szép színháztermekben ülnek, max, úgy két-háromezren, a rádiók nem az én dalaimat játsszák, nem vagyok a televíziók kiemelt arca, mégis jólesik, ha a mai, őrületes utánpótlásban, celeb forgatagban, hanyatló értékrendekben, a divatos középszerűségben, csinatos instaarcok között észrevesznek és elismernek.”

Teljes lista ITT elérhető!

Fotó: Középsuli Archívum

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta