Kinek a hibája a gyerekkori elhízás?

Rovat

Megosztás

Évtizedes problémát okoz a gyerekkori elhízás. Ha valaki már fiatalkorában túlsúllyal küszködik, az a felnőtt életét is befolyásolhatja, nem beszélve az egészségkárosító hatásáról. Valahogyan meg kell oldani, és elsődlegesen az okát kell megkeresni.

BRAZIL-HEALTH-OBESITY

Számtalan tizenéves küzd túlsúllyal, ami megnehezíti a mindennapjait. De mégis mi lehet az oka? Vagy ki állhat ezek mögött? A szülő? Az iskola? A minősíthetetlen ételek?

A listát sokáig lehetne sorolni.

kövér-kisgyerek1-1024x669

A felelősséget a legkönnyebb áthárítani a másikra. A szülő szerint az iskolában nem adnak egészséges ebédet, az iskola szerint otthon rendszertelenül eszik, az orvos pedig sürgeti, hogy mihamarabb sportoljon valamit. Vagy a gyerek hibája lenne, ha kövér?

111115_lb_obese-kids_free

Az egymásra mutogatással általában az a gond, hogy semmi nem oldódik meg tőle. Minden ugyanaz marad. Hiába keressük meg a hibásokat, attól még ugyanúgy fennáll a probléma. Elsődlegesen nem hibáztatni kell valakit, ha a gyerek túlsúlyos, inkább tenni ellene.

800

Itt jön a képbe az a képlet, hogy már mindenki tehet ellene. Mind a szülő a megfelelő étrenddel, az iskola a sportolási lehetőségekkel, de leginkább a diák. Ha a túlsúlyos diák maga nem tesz semmit, akkor minden hiábavaló. A tanácsokat nem csak meghallgatni kell, hanem be is kell tartani és rendszeresen követni őket

burger

Több osztálytársam is volt, akik elég komoly túlsúllyal küszködtek. Még a mozgás is nehezükre esett. Felmentésük volt testnevelésből, de ezzel csak rontottak az állapotukon. Még az a minimális mozgás se volt meg nekik napi szinten. Mindig másokat hibáztattak, mert ők kövérek. A gének, betegség, rossz étel… Általában megfigyelhető, hogy a túlsúlyos emberek nagy része mindig valaki mást okol maga helyett.

obesity-and-children1

Holott, túlnyomó többségben mindenkinek saját magán múlik, hogy leadjon jó pár kilót. Nagyon könnyű úgy élni, hogy mindig van valami egyéb oka neki, hogy kövér valaki, tenni ellene viszont nem olyan könnyű.

A régi osztálytársak, akik túlsúlyos gyerekek volt, mostanra felnőttek, de ugyanúgy megmaradtak az extra kilóik. Tisztán látszik rajtuk, hogy nem igazán boldogok, mert szinte mindenben akadályozzák őket a kilók. Ha esetleg te is túlsúlyos vagy, ne habozz tenni ellene. A helyett, hogy okot keresnél rá, inkább szabadulj meg tőle! Nem lesz könnyű, de ha kitartó vagy, csak boldogabb lehetsz tőle.

Kinek a hibája a gyerekkori elhízás?
Milyen súlyategóriába tartozol?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta