Kisemberek is írhatnak történelmet: Harc a szabadságért!

Rovat

Megosztás

Júliusban mutatják be az Oscar-díjas Matthew McConaughey főszereplésével készült Harc a szabadságért  (16E) című filmet, amely az amerikai polgárháború egyik legellentmondásosabb alakjának történetét mutatja be. Gary Ross, az Éhezők viadala rendezője gondos kutatómunkát követően vállalkozott a nagyszabású történelmi film elkészítésére, amelyet íróként és rendezőként is jegyez.

https://www.youtube.com/watch?v=kuoeNk9jWzo

 

Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák.

Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni. Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget…

Newton Knight az amerikai történelem egyik legellentmondásosabb alakja volt. Egyesek szerint hazaáruló, mások szerint hős, aki a legnehezebb időkben sem félt kiállni az elveiért és a szerelméért. Gary Ross, az Éhezők viadala kiváló rendezője gondos kutatómunkát követően vállalkozott a nagyszabású történelmi film elkészítésére, amelyet íróként és rendezőként is jegyez. Knightot az Oscar-díjas Matthew McConaughey alakítja a tőle megszokott hitelességgel, szerelmét, Rachelt pedig a magyar nézők számára még kevéssé ismert, érzéki szépségű Gugu Mbatha-Raw.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,178RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta