A kölyökkutyák tömeges árvaságának éve kezdődhet!

Rovat

Megosztás

A korlátozásoknak köszönhetően rengetegen vásároltak, fogadtak be kölyökkutyákat, olyanok is, akik elfoglaltságaik miatt korábban nem tudtak volna gondoskodni egy kutyáról. Mi lesz ezekkel a kutyákkal, ha ez az időszak véget ér?

Az otthoni munkavégzésnek köszönhetően, sokan azok közül, akiknek korábban nem lett volna elég idejük, úgy döntöttek, befogadnak egy kiskutyát. Sajnos, a pandémiás időszak miatti lezárások végét sejtve, most többen is online árulják ezeket a kutyákat, vagy éppen állatszervezetek segítségét kérik abban, hogy pár hónapos, még kölyökkutyájuktól ‘megszabaduljanak’.

Ahogy arról a Times beszámolt, a kedvtelésből tartott állatok weboldalai tele vannak 6–12 hónapos kutyák listájával! Sok tulajdonos, azon kívül, hogy túladna kiskutyáján, megpróbálja megtéríteni saját költségeit is, vagyis azt a pénzt akarja visszaszerezni, amit korábban az állatra költött: egyes fajták költségei ugyanis elérhetik, sőt túl is léphetik az egymillió forintot.

Számos oka lehet annak, hogy valaki miért vesz magához egy kutyát, a leginkább jó indulatú feltételezés az, hogy azért, mert szereti az állatokat. Ugyanakkor, szomorú látni azt, hogy még mindig vannak olyanok, akik egy kutya tartásához nem állnak elég felelősségteljesen.

Egy kutya jó esetben 10 évet is gazdájával tölthet! Egy évtized sok idő, ennek megfelelően kell magunkban megválaszolni a kérdést: valóban megfelelően tudunk gondoskodni egy állatról?

Készítettünk egy tesztet: milyen háziállat való neked? Ezt érdemes kitölteni, mielőtt magadhoz vennél egy állatot.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta