Könyvek, melyeket feltétlen el kell olvasnod!

Rovat

Megosztás

Szeretnél olvasni, de már minden ötleted kimerült? Kíváncsi vagy, mi a legjobb egy hétvégi olvasáshoz? Az alábbi három könyv, garantáltan szuper választás!

Leiner Laura:  Bábel

bábel borító

A regény főszereplője  egy lány, (Zsófi) aki elmegy 4 barátjával a Bábel fesztiválra ( ez olyan , mint a Sziget vagy a Volt fesztivál). Már a jó sátorhelyekért is közelharcot kell vívniuk. A fesztiválon megismerkedik egy-két sráccal, minden nap programok vannak, együtt hülyéskednek, buliznak. Zsófi kedvenc bandája/zenekara is fellép az egyik nap, a Red Hot Chili Pappers, ezért  harcba indul egy  VIP jegyért. Nappal (és éjszaka is, amikor buliztak) nagyon jó volt a hangulat, a rengeteg koncertet nagyon élvezték, sok jó program volt. Gyűjtötték a műanyag palackokat, hogy nyerhessenek gumicsónakot, Zsófi és Szasza “összeházasodtak”, mivel a lánynak nagyon kellett egy RHCP gyűrű, amit csak így kaphatott meg. Jó könyv, sok poénnal, fordulatokkal. Van benne szerelem, romantika, veszekedések, kibékülések…  A végén viszont van egy váratlan fordulat. Nagyon ajánlom elolvasásra!

Gombos Tünde : Szerelemtánc – Amikor megkísért a szerelem

táncborító
A regény egy huszonhét éves fiú történetét meséli el. Mi történne, ha találkoznál a szerelemmel?  S vajon mit tesz ebben a helyzetben Dávid, aki Budapesten él önként vállalt magányában?
Képes vajon a saját maga által hosszú éveken át felépített falakat ledönteni, vagy mindörökre szomorú múltja kíséri majd? Lesz e elég bátorsága, hogy kockáztasson, és felvállalja akár a csalódás lehetőségét is, a boldogság váratlanul megcsillanó reményében? Egy végtelenül szomorú fiú bőrébe bújhatunk, aki egy angyali találkozás után lassacskán megbizonyosodik róla, hogy neki is jár még a boldogság.
Mi helyes és helytelen, mi tisztességes és tisztességtelen, mi lehetséges és mi lehetetlen?
Miközben végighaladunk Dáviddal a válaszkeresés és döntés nehéz útján, észrevétlenül elvarázsol bennünket ez a szívet melengető történet. Ajánlom elolvasásra !

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

fiúk borító

Talán meglepő, hogy harmadikként egy 5. osztályban kötelező olvasmányt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani! Általános vélemény, hogy ami “kötelező”, az nem lehet jó. Pedig “idősebb” fejjel is érdemes újraolvasni.
A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc 1907-ben megjelent ifjúsági regénye. Külföldön a legismertebb magyar regény: számtalan nyelvre lefordították, sok országban szintén kötelező, vagy ajánlott olvasmány a diákoknak. A könyv máig ható nemzetközi népszerűsége arról tanúskodik, hogy olvasói szerint örök élethelyzetekről szól, bárhol, bármikor történhetett volna. Az 1889. márciusában Budapesten játszódó regény a Pál utcai fiúk és a vörös inges fiúk csapatának egymással szembeni hadakozását írja le, melyben középiskolások megvédik játszóterüket, a kis Nemecsek Ernő segítségével – aki életét áldozza a grundért –, egy másik csapattól, a „vörös ingesek”-től. A kis hős , Nemecsek , aki a történet végére  igazi férfivá válik. – A grund megvédése után nem sokkal derül csak ki, hogy a játszóteret beépítik. Ez  a regény szól a barátságról, bátorságról, és önfeláldozásról. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy izgalmas, fordulatos, megható történetre vágyik.

Könyvek, amelyeket feltétlen el kell olvasnod
Milyen könyveket olvasol inkább?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,603RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta