Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A koronavírus-járvány miatt több időd lesz kajálni a menzán

A koronavírus-járvány miatt több időd lesz kajálni a menzán

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a koronavírus-járvány miatt: az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén, hosszabb ebédidőt biztosítva a tanulóknak. 

Idén ősszel minden iskolában fokozott biztonsági intézkedések mellett, de a hagyományos módon kezdődhetett meg a tanítás. A menza az iskola egyik legnagyobb közösségi tere, ahol fennáll a osztályok keveredésének és a vírus továbbadásának veszélye. Az iskoláknak kiküldött ajánlásokban pedig az is szerepel, hogy az étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek alapos, szappanos kézmosására vagy kézfertőtlenítésére.

A menzán ugyanis fokozott az esélye annak, hogy a diákok a szájukhoz érnek, így a vírus a kézről a szájba juthat, ezért a kézmosás elengedhetetlen. A sorban állás esetén biztosítani kell a tanulók között a megfelelő távolságot és fokozottan ügyelni kell az étkezés helyszínének tisztaságára, valamint a gyermekek által használt edények, evőeszközök, poharak, tálcák rendszeres fertőtlenítésére.

Ezzel együtt a szakaszos, időben elkülönített, osztályonkénti ebédeltetés megszervezésére is figyelni kell, ami hosszabb ebédidőt biztosíthat a diákok számára. Egyes iskolák már bevezették az új szabályokat. Nálatok változott valami?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share