Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Környezetvédelem / Kövér a kutyám, mihez kezdjek?

Kövér a kutyám, mihez kezdjek?

Téged is rettenetesen zavar, hogy a kutyusod nem olyan karcsú, mint a kutyaszépségversenyek dobogósai? Hát persze, hogy nem, mert te mindenhogy imádod kiskedvenced. Bár jobb esetben nem a külső adottságai miatt tartjuk a házőrzőnket, egészségügyi okokból mégis rendkívül fontos, hogy ne hagyjuk őket elhízni.  Hogy mit is tehetünk, ha már elég vastag hájréteg borítja a kis zabagépet? Íme a megoldás:

fat-dog

1.       Sok-sok-sok-sok séta

Oké, lehet, hogy te pont minden nap leviszed a kutyát, akár kétszer is. Nem mindegy azonban, hogy mennyi utat tesztek meg ez alatt a séta alatt. Ha csak megvárod, amíg körbeszaglászik a tízméteres körzetetekben, az jóformán semmit sem ér.  Minden nap vidd el minimum 30 percet futkosni, sétálni. Ez egyébként nem csak neki, de neked is jót tesz, szóval duplán megéri. 😉
554086-sampson-obese-dog

2.       Light kutyakaja

Tádádáádám! Nem csalás, nem ámítás, tényleg létezik kutyakajából is light verzió. Mielőtt elkezdenéd keresni a kifogásokat („Tuti sokkal szarabb íze van.”/ „Biztos nem eszi meg a kutyám.”), inkább gondolj arra, hogy mennyire király lesz az életmódváltás, és hogy mennyivel jobban fogja magát érezni kedvenced.  Tök szuperek ezek a cuccok, mert akár 20%-kal csökkentett zsírtartalmúak, és sok egészséges zöldséget raknak bele.
1348521438-92909500

3.       Felejtsd el a nasikat!

Sokan esnek abba a hibába, hogy egész nap jutalomfalatokkal tömik szerencsétlen háziállatukat. Oké, bizonyára örül neki a kutyád, de ha az egészsége forog kockán , akkor is megéri a dolog? Gondold át.
no-chocolate-for-dogs

4.       Mérd meg a súlyát minden héten!

Jegyezd meg, mennyire volt nehéz a kutyusod a diéta kezdete előtt, utána pedig folyamatosan figyeld, hogyan változik a súlya.  Az állatorvos segítségével tűzzetek ki egy célt (ez lenne az ideális (álom)súly 🙂 )! Hajrá!
aVy8uYj

 

Fotó: www.theinternetpetvet.comwww.candogseat-this.comimgur.comwww.dailytelegraph.com.au