Ezt nézed:  / Suli / Középiskolás vagy? Meglátogathatod a kedvenc céged vezetőjét

Középiskolás vagy? Meglátogathatod a kedvenc céged vezetőjét

Elindult Magyarországon is a “Leaders-for-a-Day” fiatalok pályaorientációs árnyékprogramja. A program keretében a középiskolás diákok egy napra egy cégvezetőhöz látogathatnak el, hogy betekintsenek a mindennapi munkájába.

A programot a brüsszeli a Junior Achievement (JA) Europe program keretében Európa-szerte egy időben rendezik meg. A program keretében a középiskolás diákok egy napra egy cégvezetőhöz látogathatnak el, hogy betekintsenek a mindennapi munkájába. A fiatalok ilyen módon gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a vállalkozói világból, és ezáltal inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára. A magyarországi indítóeseményén Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kiemelte, hogy a minisztérium számára fontos, hogy támogassa a fiatalok kezdeményezőkészségének és vállalkozói kompetenciájának fejlesztését.

A szaktárca egyéb formában is részt vállal a vállalkozói kedv ösztönzésében, mint például az Ifjúsági Garancia rendszer, amely az ifjúsági munkanélküliség csökkentését, a fiatalok élethelyzetének javítását szolgálja. A minisztérium több GINOP forráson keresztül is támogatja a Magyarország területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező fiatalok felkészítését, vállalkozásuk indítását. Továbbá a fiatal vállalkozók és a fiatal gazdák támogatása is segíti a fiatalok vállalkozói kedvének ösztönzését.

(Forrás:portfolio.hu, Fotó:oneusaedu.org)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share