Középsuli Katedra egész áprilisban

Rovat

Megosztás

Tudjuk, hogy az új oktatási rend bevezetése egyben azt is jelenti, hogy otthon kell tanulnotok, ami sokszor nem könnyű, ezért szeretnénk ebben segíteni. Úgy érzitek, hogy le vagytok maradva most, hogy otthon kell tanulni? Ismételni szeretnétek? Érettségire készültök? Jól jönne a segítség? Nektek találtuk ki a Középsuli Katedrát!

Fészkeljétek be magatokat a gép elé, és élvezzétek az előadásokat! A Középsuli, a mateking.hu és az EOK – Egyetemisták az Online Közoktatásért – közös összefogásban most házhoz viszi Nektek a tanulást! Hogy hogyan?

Online órákat tartunk keddenként a Középsuli YouTube-csatornáján!

Tanuljatok szórakozva, tartsatok velünk! Figyelem! Kezdőknek és haladóknak egyaránt javasolt!

FIZIKA, MATEK és KÉMIAórákat is láthattok 10 és 14 óra között!

Ismerkedjetek meg a tanárokkal!

SIPKA GERGŐ – FIZIKA

Az életem a tanításra tettem fel, szinte minden időmet annak szentelem, hogy pedagógiailag fejlődjek.

Gergő a Pécsi Tudományegyetem angol-fizika szakos hallgatója. Igaz, ő már régen túl van az érettségin, de mindig is úgy gondolta, ha tanul nem lesz semmi gond! Ezért is döntött úgy, hogy online tart órákat Nektek azért, hogy segítségen felkészülni az érettségire, és megmutassa, szórakozva is lehet tanulni. Az érdeklődési köre változatos, szabadidejében orgonál, zongorázik, sorozatok számára készít feliratokat, és tacskó kutyáját, Lekvárt sétáltatja.

DÖMÖLKI BORI – KÉMIA

Fontosnak tartom, hogy a tudásnak haszna is legyen, hogy minél több emberrel megértethessük és megszerettethessük a tudományt.

Bori az ELTE kémia szakán másodéves hallgató. Pár nappal az indulás után csatlakozott az Oktondi kémiás csapatához, ő vállalta az online tanórák koordinálását. Már két éve a Dürer verseny szervezői közt is tevékenykedek, szeret kísérletbemutatókat tartani, és elmagyarázni a dolgokat az érdeklődőknek. Szeretné megkönnyíteni ezt a nehéz időszakot Nektek, ezért is bízik benne, hogy a kémiaórák hasznosak lesznek az érettségizőknek és az online készülőknek. Szabadidejében énekel, zenél, kézműveskedik, fest, illetve a barátaival fantasy szerepjátékokat játszik.

LAUFER TOMI – KÉMIA

Végzős létemre engem is nagyon megütött a karantén és kicsit aggódva figyeltem az eseményeket, azonban rá kellett döbbennem, hogy ezek csak körülmények és sorsunk továbbra is saját kezünkben van. Ha most nem adjuk fel és tovább folytatjuk a felkészülést az érettségire, nincs, aki megállíthatna minket, hiszen a tudás egy olyan hatalom, amit senki se vehet el tőlünk.

Tomi az Oktondi kémia csapatának legfiatalabb tagja. Már egész kicsi kora óta foglalkoztatja a tudomány. Molnár Janka biztatására kezdett kutatásba, elindult a TUDOKon és az innovációs versenyen is. Így kezdődött az a kaland, amely során, többek között a kínai és luxemburgi nemzetközi innovációs versenyeken is képviselte hazánkat. Azóta országszerte rengeteg előadást tartott, és arra biztatja kortársait, hogy kezdjenek ők is kutatásba, és vegyék észre, hogy a tudomány igenis izgalmas. Szabadidejét szívesen tölti a barátaival, családjával, de eljár vívni és wakeboardozik is.

PALKÓ TAMÁS – MATEK

Fontos számomra, hogy ebben a helyzetben is megtartsam a kapcsolatot a diákjaimmal, így én a kezdetektől fogva videós órákat tartok az iskolámban.

Tamás már több mint tizenöt éve Budapesten tanít, közben egyetemi hallgató is Egerben. Szereti a kihívásokat, a digitális világ, a digitális megoldások mindig is célokat és feladatokat tartogattak a számára, így az Oktondi csapat tagja, annak megalakulása óta. A több éves tanítási rutinjának köszönhetően, sok olyan tapasztalatra tett szert az érettségivel kapcsolatban, amelyeket – eddig – sikeresen tolmácsolt a diákjainak, így bízik benne, hogy ez idén sem lesz másként.

NOVÁKY BALÁZS – MATEK

Sokszor kérdezik, hogy nem unalmas-e ugyanazt az anyagot elmondani újra meg újra. Úgy néz ki, hogy jól tűröm a monotóniát, illetve sikerélményem van akkor, amikor a diákom arcán mosolyt látok, mert meg tudta csinálni a feladatokat.

Balázs élete kalandos volt! Hat évet dolgozott kaszinóban külföldön, ebből három évet luxushajón a Karib-tengeren. Mióta újra itthon van, azóta matekot, analizist, statisztikát oktat főiskolásoknak, egyetemistáknak, zömében közgazdászoknak. Mostanában egyre több hetedikessel is foglalkozik, miközben diákokat készít fel az érettségire is. Szeretné megkedveltetni a matematikát a tanulóival úgy, hogy közben átadja a tudását. A KórházSuli programban is részt vesz.

Újra szeretnétek látni? Lemaradtatok róla? Semmi gond! Az élő adást követően, az órák elérhetőek csatornánkon!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta