Ezt nézed:  / Hírek / Sport / A Középsuli macsóját a sakk, a sportlady-t a foci rázza fel

A Középsuli macsóját a sakk, a sportlady-t a foci rázza fel

Február 27-én rendezik meg az Arany Glóbusz Médiakupát az OTP Bank támogatásával, melyen Középsuli című sorozatunk szereplői is részt vesznek. Többek között Bende, a macsót alakító 17 éves fiú, és a szintén 17 éves sportlady-t megformáló lány, Eszti is megküzd majd más médiaszemélyiségekkel ezen a napon.

Megkérdeztük őket, hogy ők hogyan látják a sportéletüket, mennyire érdekli őket az élet ezen területe.

Kiderült, hogy Bendét leginkább egy szellemi sport tartja lázban, mintsem egy fizikai megmozdulásokkal járó sportág.

“A sport mint olyan érdekel természetesen nagyon is, de nem az összes. Se a foci, se a kosár nem tud annyira lekötni, mint egy négyórás sakkjátszma.”

– tudtuk meg Bendétől.

Eszti viszont él és hal a fociért, ezzel kel, ezzel reggelizik, ebédel, vacsorázik, ezzel fekszik, és ez tölti ki a köztes idejét is.

“Kiskorom óta érdekel mindenféle sport, sosem tudtam mozgás nélkül élni. Az viszont akkor tudatosult bennem, hogy a focival szeretnék komolyabban foglalkozni, amikor már két-három éve táncoltam, és rájöttem, hogy nem ad annyit, amennyit vártam tőle, nem tudtam benne levezetni minden feszültségemet, és arra is rájöttem, hogy sokkal jobban tudok csapatban, másokkal együtt dolgozni.”

 

Hetente kétszer edz a mi sportladynk, ezek mellé jönnek a hétvégi meccsek a szezonban.

“Otthon is szoktam egyedül edzeni, és el szoktam járni futni.”

– meséli a fiatal lány.

Bende legszívesebben a talajtorna iránti szenvedélyét elégítené ki most is.

“Azt nagyon szerettem, és nagyon jó voltam benne. Sajnos már túl öreg vagyok ahhoz, hogy újrakezdjem.”

– magyarázza az elég sok mindenhez azért még mindig üde és lendületes Bende.

Eszti hosszasan magyarázza nekünk, miért Neymar da Silva Santos Júnior az a sportoló, aki számára inspirációt ad, motiválja őt játékában.

“Nekem ő olyan, mint valami hatalmas Isten. Ha játszani látja az ember, nem tudja levenni róla a szemét, mintha előre látná, hogy mit merre mozog majd az ellenfél, és neki merre kell majd mozognia, mindezt játszi könnyedséggel. Persze ott van mellette az a fiatalos életvidám kisugárzása, a hatalmas stílusa, és, hogy a világ legjobb pasija.”

– áradozik a lány a 24 éves profi focistáról.

Esztinek komoly tervei nincsenek a sportolással a jövőre nézve, reméli, hogy hobbiként viszont mindenképpen megmarad majd az életében a sport.

“Szeretnék majd továbbtanulni, és sajnos már most sem tudok annyi időt fordítani a focira, mint amennyit szeretnék, reménykedek benne, hogy a továbbtanulás során legalább hobbiszinten tudom majd folytatni.”

– magyarázza a Középsuli sorozat főszereplőnője.

Sportolni - Te szoktál?
Te szoktál sportolni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share