A Középsulis fiúk az ideális pasik? Ilyen nagyot változott az ideális férfi 150 év alatt!

Rovat

Megosztás

Mindenkinek más tipusú pasik tetszenek: van, akit a kockahas vonz, mások odáig vannak az aputestű pasikért és vannak, akik a kifejezetten vékony fiúkat kedvelik.

Nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenkinek más az ízlése és jó esetben nem is a külső jegyek azok, amelyek alapján az ember lánya kiválasztja élete párját. Ideálunk azonban lehet és kell is, hogy legyen.

Minden korszaknak megvannak a maga ideáljai. A nagyszüleink persze nem értik, hogyan lehet Robert Pattinson a világ legszexibb férfija, mi meg furcsán nézünk, hogy anyáink miért rajonganak Brad Pittért.

Az elmúlt 150 évben az ideális férfiról alkotott kép rengeteget változott: 1870-től napjainkig a pocakos aputest, a filigrán, vékony vonalak, majd az izmok váltak a legideálisabbá.

Az 1870-es években a kissé súlyfelesleggel küzdő pasik számítottak az etalonnak. Az ok nagyon egyszerű: ekkoriban az étel beszerzése még nem ment olyan könnyen mint manapság, így a pocak és a toka abszolút a jólét jele volt.

 

1866-ban Connecticut-ban megalapították a “Kövér férfiak klubját”, amely nagyon népszerű volt az Államokban. Tagjainak legalább 90 kilósnak kellett lenniük.

Az 1930-as években elkezdődött a vékonyabb test idealizálása. A filmsztárok közül Cary Grant volt egy tipikus megtestesítője az akkor legszebbnek tartott férfi testalkatnak.

 

A hatvanas évek a lázadás korszaka volt az élet minden területén, így a testideálokkal kapcsolatosan is. Így persze nem meglepő, hogy a férfiak is hanyagolták a testedzést és a vékony srácok lettek a nők bálványai.

Az 1980-as évektől a testépítés, az izmok és a fitnesz termek váltak menővé.

 

Egy évtizeddel később a túlzott izom már nem volt szexi, de az arányosan kidolgozott izmos férfitest viszont továbbra is hódított.

 

Igazából a nyolcvanas évektől kezdődően az izmok egyre lejjebb mentek a férfiak bicepszén, egészen a 21. századig, a pasik már nem akartak feltétlenül izomkolosszusok lenni.

2012-ben az amerikai Idegtudományi Intézet tanulmánya 3D-technikával mutatta meg, mit tartottunk ideálisnak férfi test tekintetében. Mint kiderült, a vékony és izmos kinézet mutatkozott a leginkább nyerőnek.

 

A Középsulis fiúk az ideális pasik? Ilyen nagyot változott az ideális férfi 150 év alatt!
Neked milyen az ideális férfitest?

Fotók: Getty Images

Kiemelt kép: Fstoppers

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta