Külföldön tanulok tovább!

Rovat

Megosztás

Tanulmányi út a határon túl

Ahhoz, hogy megtanulj egy nyelvet, a legjobb út, ha anyanyelvi beszélőkkel kerülsz kapcsolatba. S hol tehetnéd ezt meg, mint az adott nyelv országában? Nagy-Britannia, Spanyolország, Kína… Az IEC a te utad!

E három betű a következőt takarja: International Education Centre, azaz egy olyan vállalat, mely segít neked külföldi egyetemekre jutni. Tizenkilenc ország több, mint száz intézményével állnak kapcsolatban, úgy, mint a kanadai Capilano University, az indonéz Udayana University vagy a ausztrál International College of Management. A legnépszerűbb úti cél Anglia. Persze nem biztos, hogy abba az országba mehetsz, ami a szíved vágya. Fontos az is, milyen képzésre jársz jelenleg Magyarországon, s van-e nyelvvizsgád.

backp

Elhatározás kérdése

Ha egyelőre nincs konkrét terved, csak azt tudod, külföldre vágysz, bátran keresd fel az IEC csapatát, segítenek megtalálni a neked megfelelő egyetemet. A legtöbbnek érettségi bizonyítvány és nyelvvizsga a feltétele. (Ez utóbbit egyébként nem is mindenhol kérik, köztük Spanyolország és Ázsia egyes intézményei.) Amennyiben úgy érzed, honvágy kerítene hatalmába, ha például a tengeren túlra költöznél, akkor érdemes áttanulmányoznod a külföldi iskolák  nyári tanfolyamait, nyelvi előkészítőit és oklevelet adó rövidebb képzéseit.

581886_490776400958145_1198517611_n

Az IEC maga intézi majd jelentkezésedet, ha a munkatársaival való  személyes beszélgetést követően sikerült kiválasztanod a legszimpatikusabb egyetemet. Élni kell a lehetőséggel, hiszen ahogy ők mondják, a külföldi tanulás csak elhatározás kérdése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az IEC-et felkereső diákok 98%-át vették fel a kiválasztott egyetemre.

A pénz nem válik vízzé

Adódik a kérdés, mégis miből álljad a külföldi képzést. Sajnos mindennek ára van, azonban két nyári fesztivál helyett érdemesebb erre gyűjtögetned spórolt pénzed. Egészbiztos megtérül: élményekkel, tudással gazdagodva térsz majd haza, és az is lehet, hogy érmékkel teli tárcával. Ugyanis például Kanadában a tanulmányi vízum részmunkaidős állás vállalására is feljogosít. Svájcban pedig több képzéshez tartozó gyakorlaton díjazzák a munkát.

Gyerekként távozott, felnőttként tért haza

A külföldön való hosszabb-rövidebb tanulásnak sok előnye van: megismerhetsz más országokat, fejlesztheted nyelvtudásodat, karriert építhetsz ki, és nem utolsó sorban önállósodhatsz. Erre hívja fel a figyelmet az IEC egyik ügyfele, Ryka Rose: “Csak olyanok jelentkezzenek akik bírják a magányt, és a távollétet a családtól illetve barátoktól, mivel külföldön egyedül élni nem könnyű. Ha biztosnak érzik, hogy el szeretnének menni, akkor minél előbb jelentkezzenek az egyetemekre, mert határidőhöz van kötve. A legjobb, ha 1-1,5 évvel korábban elkezdik az egész procedúrát, mivel nemcsak bizonyítvány kell, hanem nyelvvizsgák + a vízum, a papírok elküldése, elintézése, stb. A legtöbb iskolában SAT-vizsgát is kérnek, amire szintén jó, ha minél előbb felkészülnek.” Persze az International Education Centre-re minden téren számíthatsz majd, ahogy egy másik diák, Róbert is alátámasztja: “Az IEC igazából mindent megcsináltat, nekem csak a szükséges dokumentumokat és iratokat kellett bevinnem rendszeresen.
Óriási segítség volt ez számomra! Úgyhogy még egyszer nagy köszönet nekik!”

IEC
Te tanulnál külföldön?

Szöveg: Fekete Fanni

Forrás: ieconline.hu

Fotók:IEC Facebook, weheartit

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta