Kultikus sorozatok

Rovat

Megosztás

Vannak olyan sorozatok, amik örökre beleégtek az agyunkba és időnként elővesszük, hogy ismét felelevenítsük a régi emlékeket. Egyet érthetünk, hogy nem lehet összeszedni az összes ilyen sorozatot, ezért egy válogatást hoztam, azokból, amik leginkább elnyerték a nagyközönség tetszését.

 

Szívek szállodája (2000-2007)

Egy idilli kisvárosban, Stars Hollow-ban játszódik a történet, ahol egy egyedülálló anya, valamint lánya mindennapjait ismerjük meg. Inkább a nők körében volt népszerű a sorozat, megannyi poénnal és fantasztikusan megírt karakterekkel, amikkel a szereplők teljesen azonosulni tudtak. Nem is olyan régen egy négy részes folytatást is kapott, ahol már az évekkel későbbi eseményeket mesélik el.

 

X-akták (1993-2016)

A sci-fi szerelmeseinek remek sorozat volt. Bepillantást nyerhettünk két FBI ügynök életébe, akik a legkülönfélébb parajelenségeket vizsgálták ki, nem kevés izgalomra adva ezzel okot. Különösképpen a földön kívüli életre koncentráltak, de erős politikai vonala is van. A sorozat akkora siker lett, hogy két mozifilm is észült belőle.

 

Jóbarátok (1994-2004)

A tíz évadot megélt sorozat hat ember életét mutatja meg. A főleg poénokra épülő részek teremtették meg a mai televíziózás sitcomjait. Számtalan jelenleg is futó sorozatnak ez volt a meghatározó eleme. A szereplők 20-as éveivel kezdődik, ami átível a 30-as éveikig.

 

Smallville (2001-2011)

A Superman történetét feldolgozó sorozatot sokan ismerik. Időben a fiatal Superman életében járunk, pontosabban a középiskolai szakaszában, mikor még csak ismerkedik a képességével. A rajongóknak ez a sorozat igazi csemege lehet, ugyanis nem sok szuperhős fiatal kora került bemutatásra.

 

Doktor House (2004-2012)

A kórházas sorozatok egyik királyának is lehetne hívni. Az alapvetően drámai műfajú témával rendelkező történet számtalan poénnal van tűzdelve a főszereplő által és ezáltal egyfajta keveréke jön létre a drámának és a komédiának. Egy egész csapat életét ismerhetjük meg a kórházban, valamint szembesülhetünk a rájuk váró megpróbáltatásokkal is.

Kultikus sorozatok
Szoktál sorozatokat nézni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta