A kutyám a legjobb barátom, normális ez?

Rovat

Megosztás

Sokszor mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Tény, hogy közel állhatnak az emberhez a kis kedvencek, de vajon jó az, ha a kutyád a legjobb barátod?

Biztosan hallottál már történeteket kutyákról, akik a végtelenségig hűségesek voltak gazdájukhoz. Évszázadok óta hűséges társai az embernek, és mély kapcsolatot tudnak kialakítani a gazdájukkal.

Ahhoz, hogy megértsd, miért a kutyád a legjobb barátod, az alábbi kérdéseket válaszold meg magadnak!

Milyen jelentése van számodra a kutyatartásnak?

Fontos, hogy megnézd, mit is jelent számodra a kutyatartás. Ebből nagyon sok minden kiderülhet arról, hogy milyen szerepe van a kutyádnak az életedben. Lehet, hogy a felelősséget jelenti neked vagy akár az elkötelezettséget, aminek a fejlesztését látod abban, hogy van kutyád, és mély a kapcsolatod vele.

Milyen a kapcsolatod a kutyáddal?

Annak meglátására, hogy miért a kutyád a legjobb barátod, érdemes megvizsgálnod a kapcsolatodat vele. Figyeld meg, mik a főbb jellemzői a kapcsolatotoknak. Talán a hűség? Vagy az, hogy rá mindenben számíthatsz? Ezek a jellemzők közelebb vihetnek ahhoz, amit hiányolsz más emberi kapcsolatokban.

Mit kapsz a kutyádtól, amit hiányolsz a barátaidtól?

Ha a kutyáddal való kapcsolatodra gondolsz, milyen kép jelenik meg előtted? Talán az, ahogy a suli után legubózol mellé, és elmeséled a napi eseményeket, ő pedig tág szemekkel néz rád. Lehet, hogy azért annyira erős a kapcsolatotok, mert a kutyád mindig feltétel nélkül meghallgat, figyel rád, és egy olyan szeretet-kapcsolat van közöttetek, amit a barátokkal csak nagy munka árán tudsz kialakítani.

Lehet, hogy a kutyád révén találsz majd új barátokat?

Ha a barátkozásnál semmi új téma nem jut eszedbe, amiről beszélgethetnétek, mutass egy fotót a barátodnak a kutyádról. Biztosan örülni fog neki, és jó beszédtéma lehet a kutyusod és a vele való kapcsolatod. Ilyen módon pedig a kutyasétáltatásnál is könnyebb lehet az ismerkedés, akár más kutyásokkal, akár azokkal, akiknek nincs kutyájuk, de alig várják, hogy megsimogassanak egyet.

Figyelj rá, hogy ne menjen más kapcsolataid rovására!

Az, hogy szoros és mély a kapcsolatod a kutyáddal, teljesen rendben van.

Amire viszont érdemes figyelned, hogy a kutyáddal töltött időn túl legyen időd a barátokra is, ne szigetelődj el, még ebben a nehéz időszakban sem.

Forrás: giphy.com

A kutyám a legjobb barátom, normális ez?
Neked a kutyád a legjobb barátod?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta