Lebegj sós vízben már otthon is!

Rovat

Megosztás

A lebegésterápia új szintjére léphetünk a magyar feltaláló, Nyögéri Ferenc újításával: az otthon is használható holt-tengeri vízzel töltött lebegőkáddal.  A balneo terápiás módszer gerincproblémák, bőrpanaszok és alvászavar kezelésére is alkalmas.

Az otthonilakótérbe illeszthető kádba holt-tengeri víz tölthető a 250 literes speciális tartályból, amely a szűrőrendszernek köszönhetően újból és újból felhasználható, ugyanolyan, kristálytiszta vízzel. A magyar szabadalom lényege a speciális fürdőkád, amely alapállapotban egyszerű fürdőkádként funkcionál, a lebegés gomb megnyomásával azonban a kád feltöltődik a 36,6 fokos, testhőmérsékletű sós vízzel.

20150604_113735

„Négy évvel ezelőtt ismerkedtem meg a lebegéssel egy wellness szállodában. Alapvetően nagyon tetszett maga a lebegés, azonban az ehhez használt víztisztító berendezéssel azonban nem voltam megelégedve. Az Európában és Amerikában használt lebegő kabinokban keringetési módszerrel tisztitották a vizet. Kifejlesztettem egy új módszert, ahol a lebegésre használt sós víz külön vízelőkészítő tartályban tárolódik, ahova minden használat között visszakerül. Így lehetőség nyílik arra, hogy magát a medencét is ki lehessen takarítani” – mondta Nyögéri Ferenc, a szerkezet feltalálója. „Megpróbáltam olyan terméket kifejleszteni, melyet bárki, egy közepes méretű fürdőszobába be tud illeszteni” – tette hozzá.

A vízben a szervezet mentesül a gravitáció testre kifejtett hatásaitól. Az izomzat elernyed és az ízületek is tehermentessé válnak. A floating világszerte elterjedt relaxációs módszer, melyet az orvosi célok mellett egyaránt használnak teljesítményfokozásra, felfrissülésre és kikapcsolódásra is, és az alvászavarok enyhítésére is alkalmaznak.

„Évek óta kutatjuk, hogy hogyan, milyen módon lehet felkészülni a jó alvásra. Mint tudjuk, az alvászavarban szenvedőknél maga az elalvás az, ami nehézséget okoz. Annyira stresszes és felpörgetett az életmódunk, hogy nem tudjuk olyan helyzetbe hozni magunkat, hogy lelkileg ráhangolódjunk az alvásra. Az alvás fiziológiai szükségletünk, az életünk egyik legfontosabb része. Relaxáció szempontjából a lebegés új lehetőséget nyit az alvás jobbá tételére” – mondta G. Németh György, a Budapesti Alvásközpont igazgatója.

20150604_114343

A holt-tengeri só hatásai nem csupán belsőleg és mentálisan „tisztítanak”, de a bőrünkre is jó hatással van.

„A Holt-tenger vize 25 féle ásványi sót tartalmaz, emellett pedig számos olyan nyomelemet, amely nagyon jó hatással van teljes szervezetünkre, és nem utolsó sorban a bőrünkre is. A kálium, nátrium és kálcium tartalma hozzásegít a bőr megfelelő kémiai egyensúlyának fenntartásához. A nehezen gyógyítható, illetve csak felületi kezeléssel enyhíthető betegségek – akár, pikkelysömör, ekcéma, száraz bőr – esetén is kiváló megoldás a tengeri só használata” – mondta Vargha Katalin, a Jana-Beauty Kft. igazgatója.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta