Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Lefogyott a világ legkövérebb gyereke!

Lefogyott a világ legkövérebb gyereke!

Az indonéz kisfiút mindenki csak úgy ismerte, mint a világ legkövérebb gyereke! Az akkor 10 éves kisfiú több, mint 200 kilót nyomott! Most viszont alig lehet ráismerni!

Arya Permana bámulatosan lefogyott – írja a The Sun. Az elmúlt két évben majd 100 kiló feleslegtől szabadult meg a gyomor szűkítésnek és a szigorú étrendnek köszönhetően, amire már csak azért is szükség volt, hogy egészségesebb életet élhessen. A szinte mozogni is képtelen kisfiú újra jár iskolába, rengeteget sétál, és szabadidejében a barátaival sportol.

Arya álma, hogy egyszer profi focista legyen!

Arya normális testsúllyal született. Két éves korában kezdett el hízni, és évről évre egyre nagyobb lett. Az orvosok nem találtak nála rendellenességet, magyarázatot az abnormális növekedésre. Kilenc éves korára már olyan nagy darab lett, hogy fizikálisan képtelenné vált arra, hogy iskolába járjon, részt vegyen az órákon.

Így napjai nagy részét azzal töltötte, hogy egy medence mellett üldögélt és hűtötte hatalmas testét. Sokszor az öltöztetése mellett, az etetése is gondot okozott a szüleinek, a kisfiú ugyanis napi ötször evett, és az ehhez szükséges ételmennyiséget, volt, hogy a szülei csak úgy tudták megoldani, hogy pénzt kértek kölcsön a szomszédoktól, hozzátartozóktól.

Arya azóta hosszú utat tett meg, de nagyon kitartóan dolgozik azon, hogy elérje a korának megfelelő ideális testsúlyt. Az orvosok tanácsának megfelelően étkezik, nem eszik édességet és nem iszik cukros italokat. Játszik a barátaival, iskolába jár, aktív életet él úgy, ahogyan eddig még soha, úgy, ahogy azt egy 12 éves kisfiúnak kell! 

Fotók: Facebook

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share