Édes szájú vagy? Netán sós? Mindegy, mert miután ezeket a háromszögeket megkóstolod, biztosan a sós vonalat képviseled majd! Egyszerű, nagyszerű és addiktív. Így lehetne jellemezni. Próbáld ki ezt a receptet, megéri!
Hozzávalók:
A tésztához:
1 kg sütőliszt
50 g élesztő
5 dl tej
2 dl étolaj
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál cukor
A töltelékhez:
sonka kockára vágva
1 db lila hagyma
1 db kukorica konzerv
reszelt sajt ízlés szerint (kb. 10-15 dkg)
3-4 dl tejföl
A tetejére
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
reszelt sajt
Elkészítés:
1. Egy dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, és a maradék langyos tejjel. Ezeket bedagasztjuk.
Tipp, hogyan ne rontsd el a kovászt: itt.
2. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra alatt)
3. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a zúzott fokhagyma, pár csipet só és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, hagymát, kukoricát, sajtot. Én alapból összekeverem őket. Tulajdonképpen bármit tehetünk bele, amit szeretünk.
4. Feltekerjük a tésztát és egy éles, vagy recés késsel háromszögeket vágunk ki belőle.
5. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd resztelt sajtot szórunk rá.
6. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat Kívánok hozzá! 🙂