Ezt nézed:  / Divat/Életmód / A leggyakoribb betegségek Ugandában!

A leggyakoribb betegségek Ugandában!

Sajnos Afrikában számolni kell bizonyos betegségekkel, amik könnyen halálosak is lehetnek. A meleg hőmérséklet ugyanis kedvez a különböző baktériumoknak és vírusoknak, nem beszélve az állatok által terjesztett súlyos betegségeknek. Ezeket vesszük most sorra.

Egyik leggyakoribb betegség a malária. Erről sokat hallani, ugyanis ez szinte rendszeresen előfordul. Az Anopheles szúnyog nőstényei terjesztik. Egész Afrika területén mintegy 400 millió megbetegedés történik és ebből 1 millió ember hal meg évente. A szúnyogok ellenálló képessége folyamatosan erősödik, így a gyógyszert is változtatni kell. Ez az egyik leggyakoribb megbetegedés.

Hepatitis A és B. Mindkettő a mással kapcsolatos megbetegedés, ami könnyen lehet halálos is. Védőoltás létezik rá, de főleg a távol eső területekre nem jut el. A fertőző májgyulladás komoly veszélyt jelent, ugyanis a beteg nagyon könnyen átadhatja másoknak is. A világon az emberek 20-30 %-a átesett már a betegségen, vagy hordozó. Afrikában kifejezetten sok az ilyen megbetegedés.

A sárgaláz szintén egy szúnyog által terjesztett betegség. A vírus megtámadja a májat, ami elégtelenséghez vezet. Innen kapta a betegség a nevét is, hiszen a nem megfelelő májműködésnek köszönhetően a beteg besárgul. Uganda kifejezetten veszélyeztetett terület. A betegség előfordulási aránya igen magas, és a halálozási arány is nagy.

Egy másik alattomos betegség a hastífusz, amit baktérium okoz. Az elhalálozási aránya nagyon kicsi, viszont erős hasmenést, kiszáradást és a bélrendszer teljes felborulását okozza. A betegek nem magában a fertőzésben halnak meg, hanem a kiszáradásban. A higiénia hiánya, valamint a fertőzött ivóvíz és az élelmiszerek okozzák. Védőoltással megelőzhető, ami 3 évig biztosít védelmet.

A leggyakoribb betegségek Ugandában!
Kimennél Ugandába?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share