Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A legjobb barátom párja közénk állt!

A legjobb barátom párja közénk állt!

Jó pár ember hajlamos elhanyagolni, elfelejteni a barátait, ha rátalál a szerelem. Az teljesen normális, ha valaki a párjával akarja a szabadideje legnagyobb részét eltölteni, de mi van akkor, ha egy Facebook üzenetet sem érkezik többet? Nos, az ilyen…

Előfordult már velem is, hogy az új párom sokat ért rá velem lenni, én pedig őt helyeztem előtérbe, a barátaimmal meg picit kevesebbet találkoztam, de sosem volt olyan, hogy teljesen elfordultam volna tőlük. Sajnos ez fordítva nem igaz, én veszítettem már el barátot az ő új kapcsolata miatt. Ez a lány Csilla volt. Nem ismertem olyan régóta, de az első találkozásunkon megszerettük egymást. Minden nap beszéltünk, minden apróságot megosztottunk egymással, heti legalább egyszer összefutottunk, ha nem többször. A titkaimat is tudta, én is az övéit. Nem volt szerencséje egy ideje a párkapcsolatok terén, sok sikertelen randija volt tavasszal, de nyár elején az egyik társkeresőn rábukkant Dávidra. Annyira nagy volt az összhang köztük, hogy már az első randin összejöttek. Nagyon kíváncsi voltam a srácra azok után a szép történetek után. Elég hamar be is mutatott minket egymásnak. Nagyon helyesnek és viccesnek találtam, az első öt percben kiderült, hogy van bennünk közös. Akkor még nem is sejtettem, hogy alakul tovább a sztori…

Egyik nap fantasztikus egy első randiban volt részem. Ezt egyből el is akartam újságolni Csillának, ezért megbeszéltem vele egy találkozót. Már ott vártam a megbeszélt helyen, amikor jött az SMS, hogy bocsi, elaludtunk, de tíz perc és megérkezünk. A többes számból derült ki, hogy ő úgy értelmezte, Dávidot is elhívtam. Én bírtam a srácot, de nem akartam, hogy ő is végighallgassa a bizalmas beszélgetésünket. Eltelt egy hónap, Csillával a chatelgetéseink ritkultak, a találkozóink csökkentek, de ha mégis összejött, az nem kettesben volt, hanem hármasban. Dávid vidéken lakott, Csilla pedig már egyedül, így szinte az első naptól kezdve együtt laktak, ezzel esélytelenné tenni azt, hogy nélküle lássam. Egyik nap megemlítettem neki, hogy nagyon rég találkoztunk már a pasija nélkül. Ő ezt úgy értelmezte, hogy nem bírom a csávót, amit még aznap a tudtára is adott. Ettől kezdve feszkós lett a barátságunk.

Augusztus elején volt egy buli, ahova elhívtam Csillát, amire igent is mondott, de aznap reggel közölte, hogy nem jön, mert Dáviddal iszogatott tegnap és most másnapos, meg különben is vele akar lenni. Kiakadtam, kiosztottam, hogy miért viselkedik így velem a pasija miatt, már egy jó ideje csak belőle áll az élete. Dávid ekkor rám írt, csúnya szavakkal illetett, és rám parancsolt, hogy szálljak le róla, ne fúrjam a kapcsolatukat, pedig én sosem akartam őket szétválasztani. Vele ekkor találkoztam utoljára. Csillával elsimítottuk a dolgot, találkoztunk is. Ősszel szinte semennyit nem beszéltünk, hiába írtam neki, amikor online volt, meg se nyitotta, vagy rosszabb esetben látta, csak nem írt. Bocsánatot kért és azt mondta, nagyon sok a munka, még Dávidra sincs ideje. Rá egy hónapra egy közös barátunktól megtudtam, hogy ők heti szinten buliznak együtt, meg neki normálisan visszaír. Ekkor esett le, hogy a srác eltiltotta tőlem, amibe a barátnőm bele is ment. Egy ittas estén írtam egy “búcsúlevelet” Csillának, amit természetesen Dávid is látott és durván megfenyegetett (egy nőt!), hogy megver, ha még egyszer a közelükbe kerülök. Így lettem a volt legjobb barátnőm ellensége.

Sosem akartam rosszat nekik, csupán bántott az elhanyagolás és ebben az esetben nem a barát, hanem a szerető győzött. Egyet tudok mondani: a barátság számomra mindig is fontosabb lesz olyan szempontból, hogyha ekkorák az ellentétek, akkor nem a pasimat fogom választani. Egy jó tanács, ti el se jussatok idáig. Ha pedig a szerelmetek arra kér, hogy ne barátkozz azzal, aki neki nem szimpatikus, ejtsd. Ezek szerint ő nem szeret igazán.

Írta: Czár Fruzsina

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share