A legszigorúbb iskolák | Ezekbe biztos nem járnál!

Rovat

Megosztás

Szomorú lehet rágondolni, de nem halogathatjuk tovább, ki kell mondani: hamarosan kezdődik a suli! Persze ilyenkor igyekszünk arra gondolni, hogy milyen jó lesz megint a haverokkal lógni vagy hogy végre ismét láthatjuk a kiszemeltünket, de ezek mellett a témazárók, feleletek, beadandók hada is felidéződik bennünk.

Hogy enyhítsük a közelgő iskolakezdési frászt, elhoztunk nektek néhány olyan sulit, amelyeknek a durva szabályrendszerét megismerve, ti is egészen más színben fogjátok látni a saját intézményeiteket.

A gimi, ahol tilos a folyosón nézelődni

Az AFC iskola szabályzata olyan szigorú, hogy az itt tanulók kb. 16% százaléka állandóan valamiféle bűntett miatt lakol. Az iskolában olyan hétköznapi dolgokért büntetik a diákokat, mint a vécében történő hangos beszélgetés vagy a toll használata ceruza helyett a matekórán. A legdurvább szabály viszont mégis az, hogy már azért is büntetés jár, ha a folyosón sétálva nem előre néz az ember. A diákok szülei persze folyamatosan tiltakoznak a suli szigorúsága ellen, de ezidáig nem igen történt változás az intézményben.

A középsuli, ahol mindenki a neveden szólít

A Duncanville Középiskola tanári kara a tanév közepén hozta meg azokat a szigorú szabályokat, melyek a tanulók külső megjelenésére vonatkoznak. Ezek szerint minden diáknak névtáblát kell viselnie, övet kell hordania, és csak egy bizonyos színű pólót vehetnek fel. A fiúknak pedig nem lehet semmiféle arcszőrzetük. A legdurvább sztori a suliban az volt, hogy egy srác, noha a küllemében nem volt semmi kivetnivaló, mégis haza lett küldve a suliból, mivel a pólójának nem volt gallérja!

A suli, ahol a szolidaritás nem kifizetődő

A Caprock Akadémia szabálykönyvében feketén-fehéren le van írva, hogy senki sem jelenhet meg leborotvált hajjal az iskolában, függetlenül attól, hogy fiú vagy lány az illető. Egy 9 éves kislány mégis szembe ment ezzel a furcsa előírással azért, hogy kifejezze együttérzését 11 éves barátnőjével szemben, aki a kemoterápiás kezelések miatt elvesztette hajkoronáját. Noha a kislány anyukája levélben tájékoztatta az iskolát lánya döntéséről, a vezetőség mégsem nézte jó szemmel, így a lány addig nem mehetett suliba, amíg vissza nem nőtt a haja.

Az egyetem, ahol semmi nem marad titokban

A Jhonson Egyetem nem csupán az iskola falain belül, hanem azokon kívül is szabályozza a náluk tanuló diákok életét. Az egyetem különböző szintekbe sorolja a fiatalok számára tiltott tevékenységeket, a büntetés mértéke pedig egyenesen arányos a szintek emelkedésével. Az első szinten például olyan dolgok találhatóak mint a 18+-os filmek vagy az obszcén szövegű zenék. A sulinak külön apparátusa van arra, hogy szúrópróbaszerűen belépjenek a diákok közösségi oldalaira, és ott ellenőrizzék, miket nézegetnek a tanulók szabadidejükben.

Az iskola, ahol dobozba zárják a tudást

A Kasetsart Egyetem tanárai egy meglehetősen bizarr, de kétségkívül hatásos módszert eszeltek ki a puskázás ellen. A vizsgán a diákoknak szemellenzőt kell viselniük vagy egy dobozt kell a fejükre tenni, hogy ne tudjanak a társukról puskázni. Az egyetem olyannyira büszke volt az ötletére, hogy még az iskola honlapján is kommunikálták a módszert, mely nem kis felháborodást váltott ki szülök, tanárok és diákok körében. Az iskola azzal védekezett, hogy a tanulók valamennyien beleegyeztek ebbe a módszerbe, de valljuk be, ezt elég nehéz elhinni.

Fotó: en.goodtimes.my

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,167RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta