Légy a tanár kedvence, anélkül, hogy az osztálytársaid megutálnának!

Rovat

Megosztás

“Stréber!” – Hogyan kedvezz a tanárnak és hogyan kerüld el, hogy így nevezzenek, amiért meg akarsz felelni az elvárásoknak?

Hogyan légy a tanár kedvence?

 

Legyél tisztelettudó! Illedelmesen viselkedj vele szemben, tiszteld meg magatartásoddal! Fegyelmezetten kövesd az óra menetét, így kölcsönös bizalom épülhet ki közted és a tanárod között.

Legyél szorgalmas! Óráról órára készülni álom, főleg a mai elvárások mellett, de meg kell próbálnod! Ha elolvasod szünetben az előző órai anyagot és odafigyeltél az előző órán, akkor már értékesen hozzá tudsz szólni a témához. Természetesen ezt hangos felszólalással bizonyítanod kell, hogy elnyerd a tanár figyelmét és elismerését. A dolgozataid eredményei tükrözik a belefektetett munkát. Ha jó eredményeket érsz el, becsületesen, dicséret fog kísérni.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Légy figyelmes! Minden elejtett szó, vagy gondolat segítségedre lehet. Ráadásul, nincs motiválóbb egy tanár számára, mikor beszéde közben látja a tekinteteden a figyelem és értelem ragyogását.

Legyél őszinte, akkor is, ha hibáztál! Persze, hogy mindenki hibázik. De hazudni és kerülni a felelősséget, a lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz. Ha őszintén elmondod, mit követtél el, jobban kerülhetsz ki a helyzetből, mint gondolnád, és egy csapásra megszűnik a bűntudatod. A tanár segítőkész lesz, mert értékeli az őszinteségedet.

Vállald fel a tetteid következményeit! Tegyél azért, hogy helyrehozhasd, amit okoztál. A bátorság és a felnőttmódjára való felelősségvállalás imponáló egy tanár számára. Ha egyedül nem megy, a segítségével biztosan tudsz tenni majd valamit az ügyben.

Mindeközben a barátaid, osztálytársaid természetesen nem ezt követik. Szeretnének beszélgetni veled, inkább puskázni rólad, mint tanulni, rádkenni az egész verekedést, lógni betegségre hivatkozva, stb… Ha nem úgy cselekszel, ahogy ők elvárják, akkor pedig bántanak téged.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Mi az a kompromisszum, amit tehetsz, hogy a tanár is kedveljen és a többiek se közösítsenek ki, mint strébert?

 

Ápolj szoros kapcsolatot az osztálytársaiddal! Ha barátok lesztek, jobban fognak ismerni téged, nem fognak csúfolni azért, mert szorgalmas vagy.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Segíts a társaidnak, hogy jobbak legyenek! Természetesen ne hagyd, hogy puskázzanak rólad, mert így a TE MUNKÁD ROMLIK! Mindenki volt már jószívű az osztálytársával legalább egyszer… és legalább egyszer kell is, de ha rendszeressé válik, akkor már a tudásodon élősködik. Ha szeretnéd kiküszöbölni ezt a kellemetlen jelenséget, segíts neki szünetben vagy órák után, hogy jobban megértse a tananyagot. Ha kiemelkedően teljesítesz, és ez az osztálynak szemet szúr, próbáld meg motiválni őket, hiszen ők is képesek rá, mindenki képes rá, ha megfelelő mennyiségű idő és akarat áll rendelkezésére.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Maradj fegyelmezett! A levelezések már nem papíron zajlanak a teremben. Az okostelefon zizeg a padban, és a társad bökdös, hogy “figyelj csak ide!” – közben a tanár téged szugerál. Ez az egyik legnehezebb szituáció. A legrosszabb megoldás a két szélsőség: Csak a tanárra figyelsz, rá sem nézel a társadra vagy csak a társadra figyelsz, a tanárodra pedig nem. Bármennyire is szórakoztató lenne nem az órával foglalkozni, a helyes döntés mégis az, hogy (a tanár figyelmén kívül) tudasd társaddal: most az órára figyelsz. Csak 45 percet kell kibírnod, utána végignevethetitek a szünet minden percét. Természetesen kivételt képeznek az olyan dolgok, amik az óra tananyagával kapcsolatosak! Viszont, akkor az egész osztállyal és a tanárral is meg kell osztanotok a dolgot. Akkor mindenki nevetni fog és fel is dobjátok az óra menetét.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Légy őszinte a barátaiddal! “-Kész a házid? – NINCS” – pedig kész van, még át is futottad idefelé a buszon, csak nem akarod, hogy más a te tollaiddal ékeskedjen. Persze, megkapod az ‘irigy’ jelzőt. Végülis, nézőpont kérdése. Kerüld az olyan helyzeteket, ahol negatív színben tüntetheted fel magad. Ha nem szeretnéd odaadni a házid, mondd csak meg neki bátran, nincs joga utána követelni tőled.

Együtt vigyétek el a balhét! Ne kenj semmit az osztálytársaidra, de azt se hagyd, hogy helyettük vidd el a balhét. Álljatok ki egymásért, vállaljátok együtt a felelősséget, mert akkor a tett súlya is megoszlik. Így, a barátságotok is erősebb lesz.

 

Tanár kedvence
Te melyiket tartod fontosnak?

 

Borítókép: blog.thearrivalstore.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta