Lemezbemutató koncertre készül Apey

Rovat

Megosztás

Áron András, azaz Apey május 21-én az A38 Hajón mutatja be hosszú ideje várt visszatérő nagylemezét. A kiváló dalszerző-énekes-zenész szólóprojektjében a zenekarával (Apey And The Pea) megszokott erőteljes, hangos, zajos hangvétel helyett közvetlenséggel és költőiséggel hódít. A FOXES online premierjére május 13-án kerül sor az A38 Hajó blogján.

Szólóprojektjében minden hangszeren kizárólag egyedül Apey játszik, a felvételek is önállóan, meghitt, átrendezett otthonában készültek, három hónapon keresztül. A lemez koncepciója 11 számot ölel körbe, melyek Andris elmondása alapján a saját alvás- és életviteli problémáiból születtek, melyek esténként köré gyűltek, mint a rókák.

A lemez online premierjére ma, azaz május 13-án pénteken kerül sor az A38 Hajó blogján. A premier egyben lemezkommentár is: Apey a meghitt hangvételű album minden számához fűz pár személyes megjegyzést. A lemez fizikai formátumban május 21-én jelenik meg, és május 16-ig lehet előrendelni.

“Ez életem mestermunkája ‒ mondja lemezéről Apey ‒, mind a 11 szám hatalmas része a jelenlétemnek ebben a világban. Nem tartalmaz üres másodpercet, hazugságot, minden egyes szó fontos és igaz. Sok mindenkinek szól, elsősorban önmagamnak, a múltamnak és annak, aki most vagyok, de azoknak is, akik szeretnek és azoknak is, akik nem ismernek. Ennyire még egy lemez sem tett próbára, se emberileg, se fizikailag, se mentálisan, de biztos okkal történt minden. Kezdve egészen onnan, hogy az elején abban sem voltam biztos, hogy újra képes leszek egyedül létrehozni egy ilyet. Az utolsó napokig halálra aggódtam magam, hogy minden készen van-e rajta, egyáltalán nem volt az sem biztos, hogy elkészülök vele időre.

Ezután jött, hogy a keverés hétvégéjén felelőtlenül elhagytam a táskát, amiben benne volt az egyetlen teljes példány, összedőltem, sírtam, majd a Szekszárdi Est Cáfé tulajdonosa valahogy visszaszerezte egy társaságtól, akik éppen távozni készültek vele. Utána Zalaszentgróton Bánházi Gabikával (összes Apey & The Pea-lemez, Operentzia, R33) kevertük a FOXES-t, kályhával fűtés, kizárólag napelemmel létrehozott áram, éjjelente rókák sikolyait, üvöltéseit próbáltuk rögzíteni, amikor elfáradtunk hajnalban, átsétáltam egy másik kunyhóba aludni, ahová egy 50-100 méteres sötét út vezetett, miközben vittem magammal a tüzelni valómat, és üvöltöttek rám a rókák a komor hegyoldalból. Miután hazaértem Pestre, egy teljes hétig negyven fokos lázam volt a kimerültségtől és a hidegtől, de végighallgatva ezt a lemezt, minden egyes percét megérte.”

A lemez fotóit Baksa Gábor, grafikáját Szabó László készítette. A számokat Bánházi Gábor keverte, a producer Marosi Nikolett.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,233KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta