Létezik az igazi Micimackó!

Rovat

Megosztás

Micimackó, Winnie the Pooh a csekélyértelmű medvebocs. Az angol író, A.A. Milne által életre keltett bájos játékmackónak örökre bérelt helye van a legkedvesebb gyermekmesék polcán. De hogyan is nézett ki valójában az igazi Micimackó? Létezett egyáltalán?
A legtöbb gyerek fejében Disney csetlő-botló sárga szőrmókja él Micimackóként, aki gömbölyű testén lufipiros pólócskával éli szerény, de vidám hétköznapjait a lépes méz felkutatásának örökös, szűnni nem akaró bűvöletében. Talán kevesen tudják, de annál többen remélik, hogy a Százholdas Pagony fáradhatatlanul jószándékú Micimackója valóban létezett. És valóban így is volt.


Micimackó eredeti példányát a klasszikus gyermekmese írója, A.A. Milne vásárolta meg 1921-ben kisfiának, Christopher Robin Milne-nek, (röviden csak Róbert Gida) hogy aztán kezdetben ugyancsak csemetéje szórakoztatására, szerethető történeteket költsön róla és többi erdei barátjáról. Micimackó eredeti neve Edward volt, majd a kis Róbert Gida egy Állatkerti látogatást követően átkeresztelte az ott látott nagy barna medve után Winnie-re. A szerethető Micimackót, az ijedős Malackát, a bús Fülest, a kirobbanó Tigrist, a gondoskodó Kangát a londoni Harrods Áruház játékosztályán érte utol végzete, amikor Milne megvásárolta őket kisfiának.  (Róbert Gida eredeti játékait a New Yorki Közkönyvtár Gyermek részlegén őrzik a 42. utcában.)


Azóta megunhatatlan történeteik nyomán olvasók milliói vésték jól az eszükbe, hogy “Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk”, de hű barátokkal mindez átvészelhető.


“- Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
– Melyik az a rész?
– Az, amikor te meg én mi leszünk.”

Micimackó
Ki a kedvenc karaktered a meséből?

Képek: content.time, exhibitions, francesliving, classifiedadsites

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta