Magyar nők milliói rajongtak érte, de mára már a szlovák szíveket is megdobogtatta Tóth Károly

Rovat

Megosztás

Egy igazán izgalmas színművész, aki 2 országban is sikereket ért el fiatal kora ellenére, interjú Tóth Károllyal.

Kassán születtél és a tanulmányaidat Pozsonyban végezted, majd sikeres színész lett belőled Szlovákiában. Hogyan kerültél Budapestre?

Már a Pozsonyi Egyetem alatt a Komáromi Jókai Színházban vendégként játszottam, s a diploma megszerzése után le is szerződtettek. 5 év, 20 szerep, sok-sok beugrás, nagyon szerettem ezt az időszakot. Túlnyomó részt ebben a színházban magyarországi színészekkel játszottam együtt, ezért az volt a legkézenfekvőbb, hogy 5 év után Budapesten indulok tovább, egyszerűen kinőttem Komáromot. Castingról castingra jártam, teljesen nulláról kezdtem ismét mindent.

Több színházban megfordultál már a fővárosban, illetve sok színdarabban is szerepeltél, mégis a Barátok közt sorozatba való bekerülésed hozta meg a jelentős ismertséget. Milyen érzés volt egy napi sorozatba bekerülni?

Ez egy nagy dilemma volt, mert a Barátok Közt egy társulati rendszer szerint működik, s ha én elfogadom a felkérésüket, akkor ez a munkahely válik a fő tevékenységemmé. Én meghoztam a döntést, leszerződtem velük. Akkor még nem is sejtettem, hogy mennyire jó döntést hoztam. 2020-ban minden színház, sorozat, színgyártás, még a szinkronok is leálltak. Egyedül a Barátok Közt működött, mert saját infrastruktúrájukkal simán tudtunk tovább működni még a covid alatt is. Megtanultam a sorozatgyártás alapjait, azt, hogy hogyan kell kamera alatt működni, és mégis milyen magas fordulatszámon forgatni. Nagyon belőtte azt az irányt, amit később hasznosítottam más forgatásokon is.

Egyre ismertebb lettél itthon, most mégis Szlovákiában dolgozol. Mi ennek az oka?

Az utóbbi hónapokban elindult egy kisebb üresjárat az életemben Magyarországon, van egy ilyen mondás is, hogy: “Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik.” Felhívott egy nagyon régi szomszédom – aki egy pozsonyi produkciós irodának a gyártásvezetője lett – , hogy Szlovákia egyik legsikeresebb sorozatának a gyártásán dolgoznak, castingokat tartanak, és meghívott engem is, próbáljam ki magam. Daniel szerepére kerestek embert, akinek a szerepét végül meg is kaphattam. Áprilistól egészen októberig forgattunk. A csatornán belüli munka hozott más munkákat is, például bekerültem a Sztárban Sztár című műsorba is Szlovákiában, ahol negyedikként végeztem, és most pedig egy újabb sorozatot készítenek elő, amiben szintén szerepelni fogok.

Van különbség egy szlovák, illetve egy magyar sorozat forgatása között? Legyen szó szakmailag, színészileg stb.

Színészileg nincsen semmi különbség a két gyártás között, számomra viszont volt, mert bár Pozsonyban végeztem el az egyetemet, mégis ott kimaradt 7 év, amikor egyáltalán nem játszottam szlovákul. Mire ráálltam ismét az ottani nyelvhez, jó sok akcentus volt hallható. Nehezen forgott a nyelvem, de a hetek folyamán egyre jobban kopott ez a probléma, belejöttem, s mára már eltűnt minden akkoriban hallható anomália.

Énekeltél valaha a Sztárban Sztár című műsor előtt?

Számomra ez a műsor egy hatalmas tapasztalás volt. Hétről hétre elég komoly feladatokkal terheltek le minket, és nagyon ott kell lennie a fókusznak ahhoz, hogy ezt az ember a TV számára elfogadható színvonalon produkálja, hatalmas munka volt benne. Ének-és tánc órák, dalszöveg tanulás, full time job. Nagy betekintés volt a nagybetűs showbizniszbe. Hatalmas volt a nyomás, mert több száz ember dolgozott azon a műsoron, amiben a te két perced nagyon számít. Az I-re a pontot neked kell feltenned és ez azért stresszfaktor volt.

Hol tervezed a jövőd, ha családalapításról beszélünk? Szlovákia vagy Magyarország?

Inkább Magyarország felé húz a szívem, vettem is egy lakást Budapest mellett. Budapest már egy kicsit sok nekem és szeretnék távolabb kerülni, a természetre vágyok és tiszta levegőre. Családalapításról még beszélni nem tudok, mert jelenleg szingli vagyok, de nem tudjuk, mit hozhat a jövő.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta