Már jelentkezhettek az őszi érettségi vizsgákra!

Rovat

Megosztás

Az október-novemberi vizsgaidőszakban is lehet érettségi vizsgát tenni. Összeszedtük, amit tudnotok kell a róla!

Kiknek ingyenes az érettségi?

  • a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig,
  • és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája,
  • továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanulók részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

Továbbá:

„azon vizsgázók, akik a 2019/2020. tanév május-júniusi vizsgaidőszakára térítésmentesen jelentkeztek érettségi vizsgára, de azon a veszélyhelyzet miatt nem jelentek meg, az érettségi vizsgát a 2020/2021. tanév október- novemberi vagy május-júniusi vizsgaidőszakában térítésmentesen tehetik le”.

 

Szintén átmeneti szabályozás, hogy azok a vizsgázók, akik tavasszal sikeresen érettségiztek, de szeretnének javítani valamelyik tárgyból, egy alkalommal térítésmentesen tehetnek ismétlő érettségi vizsgát: legkésőbb a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában.

Mennyit kell fizetni?

Amennyiben a fentebbi felsorolásba nem fértek bele, középszintű érettségiknél 24 ezer forintot; az emelt szintű érettségi vizsgákért 40 ezer forint. Fontos azonban, hogy a vizsgadíjak mindkét szinten vizsgatárgyanként értendők.

Hogyan jelentkezhetek?

A jelentkezés az e célra szolgáló jelentkezési lappal történik. A jelentkezési lapot KIZÁRÓLAG valamely KORMÁNYHIVATALHOZ LEHET BENYÚJTANI. Az Oktatási Hivatal nem fogad érettségi jelentkezéseket.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 7.

Az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik az írásbeli vizsgákkal, és egészen október 30-ig tart. A szóbeli vizsgák novemberben lesznek.

Itt vannak a dátumok!

További részletes infót ITT találtok!

Forrás: Oktatási Hivatal, Eduline

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta