Már meghallgatható Tari Szabolcs új projektjének első dala

Rovat

Megosztás

Libra címmel már meghallgatható az első dal Tari Szabolcs új projektjétől, a FROM THE SKY-tól! A Miserium egykori frontemberének ősszel jelenik meg a debütalbuma.

Tari Szabolcs a tavalyi évét röviden így jellemezte: 57 új dal, 8 koncert, 6 single, 5 projekt, 3 teljes album, 2 videoklip, 1 Concerto. Mint írta, régen dolgozott ennyi mindenen egyszerre. ,,Volt itt klasszikus zene, R&B, Nu/Stoner Metal, Hard Rock és Symphonic Extreme Metal is a palettán. Az eddig megjelent anyagok borítói láthatóak a lenti képen. ’FROM THE SKY’ néven pedig elindítottam a saját szóló projektem, amihez korábbi és új zenésztársak is csatlakoztak.”

A FROM THE SKY lett tehát Tari Szabolcs új projektje, első dala pedig Libra néven került bemutatásra.

,,A zenekar nevét hosszú válogatás előzte meg, ahol végül az általam sokat ismételt „engem ne kérdezz, én nem vagyok idevalósi” szarkasztikus frázis adta meg az irányt. Ahogy körbenézek a világban, szinte napi rendszerességgel eszembe jut, hogy mit keresek én itt? Aztán a magányos óráimon gondolkozván arra jutottam, hogy a klasszikus zenei gyökerem miatt úgyis mindig lesz egy bizonyos éteri teatralitása, ha úgy tetszik pátosz-faktora a dalaimnak, így már magától jött a felismerés; ezek az érzések az égből jöttek.”

A FROM THE SKY hangzásvilága a korábbi zenekara, nevezetesen a Miserium csapatában kialakított zenei utazásra épül szervesen, stílusa leginkább a klasszikus hangvételéről lehet felismerhető, de ezúttal több olyan zsáner is teret kap, melyek többsége nem dominált a múltban, ezek pedig a pop/rock, extreme metal, dark/gothic metal, symphonic metal és a melodic death metal.

„Soha nem gondoltam volna korábban, hogy egyszer szóló projektbe kezdek majd. Mindig is zenekarpárti voltam, ezúttal viszont egyedül dolgoztam, kontroll nélkül a dalokon. Teljesen szabadjára engedhettem a fantáziámat, és alá tudtam rendelni a dalokat azoknak az érzéseknek, amiket szerettem volna megszemélyesíteni.” – írta Szabolcs Facebookon.

A szerző az első kislemezdal bemutatása kapcsán elmondta, hogy az érzelmesebb oldalát szerette volna megmutatni, sőt, nem is egy elképzelt, hanem egy rendkívül személyes érzés ihlette a szöveget, ami miatt sokáig depressziós volt.

Fotó: Facebook

A borító design-ját Kóródi Tamás készítette, a keverés és mastering a szolnoki Denevér Stúdióban zajlott Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán és Boros Béla vezényletével, a videók a Toma Pictures-ös Bánáti Tamás és Bánhegyi Tamás munkáját dicsérik, ahol művészeti vezetőként Martin Wanda művésznő működött közre.

A debütlemez felállása:

Tari Szabolcs (ex-Miserium) – ének, gitár, zongora
Süle Tamás (Slowmesh) – gitár, vokál, basszusgitár
Iványi Álmos (ex-Miserium) – gitár, vokál, basszusgitár
Haraszti Dávid (ex-Tűzmadár, Anxius) – dob
Suha Tamás (Symphoniacs, Leander Kills live) – hegedű

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta