Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Zsebpénz / Már szlovákiai középsulisok is részt vehetnek az OTP Bank pénzügyi edukációs programjában

Már szlovákiai középsulisok is részt vehetnek az OTP Bank pénzügyi edukációs programjában

Az OTP Fáy András Alapítvány mintájára az OTP Banka Slovenska megalapította az OTP READY Alapítványt. A szervezet célja a szlovákiai fiatalok pénzügyi tudatosságának kialakítása, és felelős pénzügyi hozzáállásának fejlesztése. Szlovákia 836 középiskolájában több, mint 200 ezer diák tanul. A 2015/2016-os tanévben a szervezet 2900 diák képzését tervezi. Az együttműködésről szóló szerződés aláírásán részt vett Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke és Ing. Zita Zemková, az OTP READY Alapítvány kuratóriumi elnöke.

IMG_2097

Az OTP READY Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ing. Zita Zemková , az együttműködésről szóló szerződés aláírása alkalmával szervezett sajtótéjékoztatón elmondta, a szervezetet 2015 áprilisában kezdte meg működését. Az OTP READY Alapítvány kialakításában Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője minden segítséget biztosított a szlovák partnernek – mondta Ing. Zita Zemková. A 10 éve sikeresen működő magyar alapítvány sokat tett azért, hogy a szlovákiai  oktatók megfelelő képzést kapjanak, az együttműködés pedig folyamatos legyen az oktatási igényeknek megfelelően.  “Noha mi önálló szervezet vagyunk, sokkal könnyebb együtt dolgozni és tanulni egy már létező, jól működő szervezettől, mint egy teljesen új dolgot létrehozni.” – tette hozzá a Középsuli.hu kérdésére válaszolva Zita Zemková.

IMG_2091

 “Minden középiskolai évfolyam számára kialakítottunk egy modult, amely megfelel a tanulók életkorának és tudásszintjének.” – tette hozzá Zita Zemková. Egyelőre csak középiskolások vehetnek részt a programokon, de tervezik a program kiterjesztését az általános iskolás korosztály  számára is.

Vizi E. Szilveszter elmondta, fontos, hogy az OTP READY Alapítvány a helyi viszonyokhoz alakítsa az “OK Projekt” franchise jellegzetességeit. A Globoport.hu kérdésére válaszolva a magyar alapítvány elnöke kiemelte: a cél az összes szlovákiai fiatal oktatása, legyenek akár magyar, akár szlovák anyanyelvűek. Az oktatási modulok így szlovák és magyar nyelven egyaránt elérhetőek.

IMG_2073

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője a Középsuli.hu kérdésére válaszolva kiemelte, az “OK Projekt” Szlovákiában most teret kapó franchise-rendszere már egy ideje sikerrel üzemel Romániában. Amennyiben a tananyagok elérhetőek lesznek németül, az alapítvány igyekszik Ausztriában, Németországban és Svájcban is elterjeszteni pénzügyi edukációs modelljét.

Mi az OTP READY Alapítvány “OK Projektje” ? / Az “OK Projekt” alapvetően a játszva tanulás elvére épül, és inspiratív pedagógiai elemeket alkalmaz. Ötvözi az infokommunikációs technikákat, és az ismeretek személyes átadását. A projekt havonta új példákkal frissül, az oktatási modulokba beépülnek az aktuális trendek. Két évente minden tananyag legalább felerészben megújul.

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share