Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Marad a digitális oktatás a nyári szünetig

Marad a digitális oktatás a nyári szünetig

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán elmondta, éppen ezért maradnak a “jól bevált” munkarendnél, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás.

Viszont azt a merev tiltást, ami március 14-el megszületett (…), feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást – a tanévzáráshoz szükséges találkozást – szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények – emelte ki.

 

Bízik benne, hogy a diákokat nem dolgozatírásra hívják majd be az intézmények – mondta -, hanem ezt valóban lehetőségként kezelik majd.

A pedagógusok egyeztessenek a szülőkkel, és az intézményvezetők se önhatalmúlag rendeljék el az esetleges behívást – tette hozzá. Hangsúlyozta, a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni; akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share