Matek, töri, lelki fröccs: az angol középsulikban új óra jön

Rovat

Megosztás

Szeptembertől a matek és töri mellé olyan órákat is betesznek a tanrendbe az Egyesült Királyságban, melyek célja a tanulók szociális és mentális életének fejlesztése lesz. Már az általános iskolásoknak is tanítják majd, hogyan alakítsanak ki egészséges emberi kapcsolatokat, a középiskolásoknak pedig a szexuális felvilágosítással is kiegészítik az órákat.

A tudás fejlesztése ezen a területen is fontos, hiszen egyre több fiatalnak kell mentális problémákkal együtt élnie. A bullying virágkorát éli, és a családokban sem érezheti magát mindenki biztonságban a családon belüli erőszak miatt. A tanárok arra is figyelmet szentelnek majd, hogy megtanítsák a diákoknak: hogyan figyeljenek saját mentális egészségükre, és hogy ismerjék fel, ha egy osztálytársuknak problémái vannak.

A tananyagot minden intézmény egyénileg választhatja, és a szülők 15 éves kor alatt kérhetik az órák alóli felmentést gyermekeiknek. Ez különösen a vallási különbségek miatt fontos, ami szintén része lesz a tananyagnak. Csakúgy, mint az online világ veszélyei, az alkohol és a drogok káros hatásai, valamint a másság kezelése.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta