Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Mától lehet jelentkezni a keresztféléves felsőoktatási képzésekre

Mától lehet jelentkezni a keresztféléves felsőoktatási képzésekre

Összesen 32 intézmény 505 állami ösztöndíjas mesterképzése és 246 önköltséges alap- és osztatlan képzése, valamint felsőoktatási szakképzése közül választhatnak az érdeklődők – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel.

Schanda Tamás kiemelte: azért is érdemes megfontolniuk a fiataloknak azt, hogy folytassák a tanulmányaikat, mert a megújuló felsőoktatási rendszerben még versenyképesebb tudásra tehetnek szert.

A magyar fiatalok sikere kulcsfontosságú az ország szempontjából, ezért is tesz meg a kormány mindent azért, hogy a 21. századi elvárásoknak minden szempontból megfelelő oktatási rendszert alakítson ki számukra – hangsúlyozta.

 

A keresztféléves felsőoktatási képzések, amelyekre október 15-től lehet jelentkezni, 2021 februárjában indulnak. A diákok november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni. A ponthatárokat 2021. január végén hirdetik ki.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alap- és osztatlan szakokra, valamint felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van, állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik legkésőbb 2021 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, az E-felvételi-rendszerben lehet. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon találhatók.

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share