Meddig lehet jelentkezni a középiskolákba?

Rovat

Megosztás

Pontosan meddig és hogyan lehet középiskolába jelentkezni? Hány iskolát lehet megjelölni, és mi történik, ha meggondoljátok magatokat a jelentkezés után? Mutatjuk a legfontosabb információkat.

Hamarosan újabb feladat vár a középiskolába jelentkező diákokra: január 22-én, szombaton lesz a központi felvételi vizsga írásbelije, és hamarosan elindul a jelentkezés az iskolákba.

Az írásbeli vizsgára már jelentkeztetek, most középiskolát kell választani. Az általános iskola nyolcadikosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg – írja a tájékoztató. Ha 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkeztek, a felvételi lapjaitok előállításában segíthet az általános iskola, de az iskola bevonása nélkül, egyedül is el lehet intézni a jelentkezést.

Hol és meddig kell középiskolába jelentkezni?

A jelentkezéshez szükséges lapok továbbításának határideje 2022. február 18. – olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában. Minden középiskolába külön jelentkezési lapot kell benyújtani. A felvételi lejárás során annyit iskolát és tanulmányi területet jelölhettek meg, amennyit csak szeretnétek – áll a tájékoztatóban.

2022. március 21. és 22. között a diákoknak lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is, de utóbbira csak olyan középiskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt.

A kép csak illusztráció.

Forrás: az Eduline honlapjáról.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta