Megcsalás után helyrehozható-e a kapcsolat?

Rovat

Megosztás

Ez az a kérdés, amire mindenki máshogyan válaszol. Receptet vársz? Nem létezik. Irodalom tanárok most ne figyeljenek, az élet nem olyan fekete-fehér, mint a Jókai regényekben.

Különböző korú ismerősökkel beszélgetve rájöttünk, ott kezdődik a probléma, hogy mi is számít megcsalásnak. A Facebook chat már az? A csókolózás? A petting? Vagy a konkrét szex sem az? Ahogy kiinduló kérdésünkre, erre is mindenki máshogyan válaszolt.

Te mit mondasz: miért mással ücsörögsz a padon a ligetben és nem vele? Persze előfordul, hogy még nem tudjuk, mit is akarunk és kivel is akarjuk. Bár az ötvenes Edit szerint előfordul, hogy lassan érnek meg a válaszok, közben mégis érdemes odafigyelni a belsőhang kérdésire: Bármit megtehetek a másikkal? Muszáj addig engedni a dolgokat, hogy úgy bánjak vele, mint a szeméttel?

Megváltoztak az érzelmek? De hát ő már nem olyan nagyszerű, mint régen? Egyedül lenni ciki? Hazudni menő? Vele vagyok, miközben az a másik sokkal jobban tetszik. Na de akar-e vajon engem az a másik? Inkább sunyítok, és kettőjükön kívül még magamnak is hazudok? Mit akarok és mit teszek meg érte? – Nem ezek a legfontosabb kérdések?

Persze ott a másik oldal, emeli fel az ujját a 17 éves Máté: megbocsátható-e a hűtlensége? Mikor érzem úgy, hogy megcsaltak? Másra még csak rá se nézzen? Vagy azt csinál, amit akar, igazából nem is nagyon érdekel? Csak azért kell, mert egyedül lenni ciki?

Azt gondolják mások, hogy nem voltam elég jó, ezért nem tudtam megtartani? Ez a lehetőség is előfordul számtalanszor a 21 éves Judit szerint. Miközben tovább zakatolnak a kétségek: elég jó ő nekem? Tudok-e benne bízni ezután? Mit akarok és mit teszek meg érte? – Nem ezek a legfontosabb kérdések?

choose-between-two-guys-800X800(1)

Ha még mindig érdekel a téma, itt van néhány film-, és könyvajánlat. Úgy is nyári szünet van!

Szívek Szállodája, 2. évad, 13. rész: Az árverés.

– Rory kosarát barátja helyett egy másik fiú üti le a húsvéti árverésen. Több részlet nem kell. Ha tetszett, úgy is folytatjátok.

Jane Austen: Büszkeség és Balítélet.

– Ha nem akaródzik elolvasni, két filmváltozata is van, az 1995-öst ajánljuk. Ráadásul a töri tanár el fog ájulni, mennyit tudsz a 19. századi brit társadalomról.

Ég velünk (2000)

– Gyerekkorukban barát volt a két fiú és a lány. Szerelmi háromszög lesz a csapatból 15 év múlva. Vicces, kedves és nem is hosszú.

Nyáry Krisztián

– Így szerettek ők. Magyar írók és művészek szerelmeit mutatja be ez a könyv, de a Facebook-on is fent van. Ettől meg az irodalom tanárod lesz odáig.

Borisz Paszternák

– Doktor Zsivágó. Ennek a könyvnek is van több filmváltozata. Ezzel két legyet lehet ütni egy csapásra, az irodalom és a töri érettségin is brillírozni lehet vele.

megcsalas2_n

Szerinted megcsalás után helyrehozható-e a kapcsolat?
Újrakezdenéd a pároddal, ha tudnád, hogy megcsalt?

 

Foto: femcafé.hu, hazipatika.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta