Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Meghalt a kétfejű macska

Meghalt a kétfejű macska

15 éves lenne a Guiness-rekorder Frankenlouise. A  kétarcú macska csütörtökön pusztult el a Cummings állatorvosi klinikán, Massachusetts-ben. 

Csütörtökön pusztult el a két fejjel született cicus Frankenlouie. Története korántsem kezdődött szépen mikor megszületett, mivel  gazdái úgy döntöttek, jobb lesz, ha az orvosok elaltatják, ám az állatorvosi rendelő nővérkéje Marty Stevens megsajnálta a halálra ítélt cicát, és örökbe fogadta.

A macskának két orra és szája, illetve három szeme nőtt arcára. Marty mindkét fejnek nevet adott: egyikük Frank, másikuk Louise lett. Frank evett kettejük helyett is, mivel csak az ő oldala kapcsolódott nyelőcsövükhöz. Louise szerepe a szaglászásban kimerült. Három szemükből a középsőre egyáltalán nem láttak. Mindezek ellenére Marty nagy szeretettel beszélt macskájáról:” Annyira aranyos, ahogy megnyeri magának az embereket.” Elmondta, Frankenlouise igazán erős személyiséggel rendelkezett, emellett gyakran kószált a szomszédban. Le sem tagadhatná, hogy macska.

A kisállatra felfigyelt a média is: rengeteg portál írt róla, illetve 2012-ben bekerült a Guiness-rekordok könyvébe, mint a legidősebb élő kétfejű macska.

Frank, Louise és Marty  majdnem 15 évet töltöttek együtt, ami csodának számít, mivel az úgynevezett Janus-kórban szenvedő állatok nagy százaléka pár nap, legfeljebb pár hét után elpusztul.  Frankenlouise halálát nem genetikai betegsége, hanem rák okozta.

 

(Szöveg forrása: hír24.hu, dailymail.co.uk.Fotó: metro.co.uk)

A kétfejű macska is macska
Te örökbe fogadnál egy beteg állatot?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share