Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Megmondod, kik a barátaid, megmondom, ki vagy

Megmondod, kik a barátaid, megmondom, ki vagy

Madarat tolláról, embert barátjáról – mondja az ismert közmondás. Az állatoknál a fizikai tulajdonságokban hoz változást a szelekció, az ember viszont a viselkedésével alkalmazkodik a környezetéhez. Eszerint olyan vagy, amilyenek a barátaid. De vajon ez mindenkire igaz? Ha a barátod rossz ember, te is az vagy? Egyáltalán mi számít barátságnak?

Barát vagy haver?

10947234_772258772850479_5361672017292668928_n

A fiúknál talán jobban el lehet különíteni a komoly barátságokat a komolytalanoktól. Ők ugyanis nem sok mindenkivel beszélnek lelki dolgokról – van aki senkivel sem – így általában ha már valakivel megosztják a magánéletüket, az mély kapcsolatnak minősül. A fiúknak igazán bizalmas kapcsolatuk csak néhány emberrel van, ezért egy ilyen barát mindig sokat elárul róluk. Az ő véleményük ugyanis számít. Ha pedig valakinek számít a véleménye, a fiú automatikusan formálódik az illető gondolkodásához, értékrendjéhez. A haverok viszont azok az emberek, akikkel csak inni meg bulizni járnak el a pasik. Ezeknek a kapcsolatoknak az “ápolását” inkább lehet szabadidős tevékenységnek nevezni, mint igazi barátságnak, így a személy megítélése szempontjából sem lehetnek mérvadóak.

Barát vagy ellenség?

4094261_orig

A lányoknál talán egy kicsit összetettebb a kérdés, ugyanis rájuk sokkal inkább jellemző a kétszínűség, a majmolás, az alakoskodás. Nagyon sokan még olyan emberekkel is képesek napokat eltölteni, és bizalmaskodni, akiket még csak nem is kedvelnek különösebben. Ez talán azért teszik, hogy furfangos módon kifürkésszék a másik lány gyengeségeit, például bosszúvágyból vagy irigységből. Az irigység viszont éppen abból adódik, hogy a lány nem olyan mint a másik, legfeljebb olyan akar lenni. Egy ilyen kétszínű barátság tehát nem igazán alkalmas a személy megítélésére. Az érdekbarátságok szintén nem lehetnek jó támpontok. Ezek ugyanis soha nem lehetnek őszinte kapcsolatok, mert nem a szimpátián alapulnak. Egy ilyen “barátság” sokkal inkább valami deformált megoldás arra, hogy jobb pozícióba kerüljön az ember.

A fentebbieken kívül még azt sem árt figyelembe venni, hogy manapság mindenkinek több tucat csetpartnere, csetbarátja van messengeren, snapchaten és hasonló alkalmazásokon. Sok idegennek lájkoljuk a képeit, sok emberrel találkozunk – egyszerűbben – sokkal több emberrel állunk kapcsolatban, mint régen lehetősége volt az embernek. Ez sokszor össze tudja zavarni a dolgokat, hiszen ebből az óriási halmazból szinte lehetetlen ránézésre megmondani, hogy kik is az igazán fontos személyek az életünkben.

photography-portfolio-best-friend-forever-yulia-rahmawati-ladyulia-model-fashion-9142

Van azonban két dolog, ami segít elválasztani a komoly barátságokat a felszínesektől. A fiúknál és a lányoknál is azokat az embereket érdemes figyelembe venni, akiket az illetők maguk is a legjobb barátjuknak tartanak, és akikkel a legőszintébbek. Általában azokat tartjuk a legjobb barátainknak, akiket fel tudunk hívni, ha bajban vagyunk. És általában ezekkel ez emberekkel vagyunk őszinték is. Az ember ugyanis csak olyanokkal lehet őszinte, akik hozzá hasonlóan gondolkoznak és akik elfogadják őt és a döntéseit. Ha elfogadunk egy másik embert, akkor elfogadjuk az értékrendjét is, a gondolkodásmódját, az egész személyét, és ez valóban rengeteget elárul rólunk.

Legbizalmasabb barátok
Hány barátoddal osztod meg a magánéletedet?

képek:

www.wikihow.com

teenlifeyolo.weebly.com

www.wowamazing.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share