Mégsem szüntetik meg a kommunikáció szakot?

Rovat

Megosztás

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Nol.hu-nak adott interjújában kimondta: nem szünteti meg a kormány az összes kommunikáció szakot. Az államtikár viszont fontosnak tartotta annak felülvizsgálatát, hogy “valóban ennyi helyen és ilyen számban kell-e kommunikációs képzést folytatni, és hogy a képzés tartalma megfelel-e a szakma által támasztott követelményeknek.”

Álljon itt néhány az államtitkár a média és egyéb szakok sorsát érintő megállapításaiból:

1: Nem fog megszűnni a médiaszak, csak a képzés struktúráját alakítják át.

2: A kommunikáció és médiaszakról csak a hallgatók 15 %-a megy tovább mesterképzésre. Palkovics szerint problémás, hogy az alapképzés megfelelő képzettséget biztosít-e a hallgatóknak. Az államtitkár véleménye szerint a kérdésben a szakmának kell döntést hoznia.

3: Az államtitkár szerint nem csupán az számít, hogy valaki el tud-e helyezkedni, hanem az is, hogy a végzettségének megfelelő munkát képes-e vállalni. A műszaki menedzsereknek jók az elhelyezkedési lehetőségeik, de Palkovics kételkedik abban, hogy a hrom lves képzés alatt kellő mélységig megismerték a szakterületüket.

4: A társadalomtudományi és nemzetközi alapszakok megszüntetésével kapcsolatban ezt mondta az államtitkár: “Ez egy tervezet. Nyitottak vagyunk a tárgyalásokra.”

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta