Megválasztották a Kárpát-medence legjobb középiskolás szónokait

Rovat

Megosztás

Az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny mezőnye idén is erős volt, amire a legjobb bizonyíték, hogy volt olyan helyezés, amit 8 induló között osztottak meg. A koronavírus-járvány miatt az eredményhirdetés online formában zajlott: a zsűri elnöke, Dr. Kiss Róbert Richard egyenként értékelte a szónokokat, rengeteg pozitív visszajelzéssel és építő kritikával segítve őket útjukon. 

A verseny célja annak elősegítése, hogy a diákok megfelelően alkalmazzák a nyilvános beszédet, saját álláspontjuk világos, meggyőző képviseletét. A versenyen elsajátított gyakorlatok az életben való boldogulást segítik, az aktív közéleti szerepléshez való kompetenciát is fejlesztik. Az elmúlt három évben bővült azoknak a köre, akik nevezhetnek a szónokversenyre, így idén is a Kárpát-medence teljes területéről várták a jelentkezőket.

Az idei verseny beszédeit a Hosszú Katinkától gyakran idézett mondatra építették fel a szónokok: “Van aki szeret, van aki utál, attól függ, mit akarnak látni benned. Légy önmagad, csak így tudhatod meg ki kedveli azt, aki valójában vagy!”.

A zsűri elnöke elmondta, hogy azon túl, hogy szakmailag milyen egy beszéd, logikailag hogyan van felépítve és mennyire meggyőző a kommunikációja, az is lényeges, hogy a szónok milyen jelenség. A XII. Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyszakmai díját Rancz-Gyárfás Hanna kapta. Maga a beszéd, az előadásmód és a szónok személyisége is meggyőzte a zsűrit arról, hogy megérdemli az első díjat. Hanna gyakorlott szónok, több nagy versenyen is képviselte már a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumot, méltó hírnevet szerezve iskolájának.

Tauber Ákos, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója a második, Zalán Luca a Patrona Hungariae Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója pedig harmadik lett a zsűri értékelése szerint.

A versenyzők ajándékait postán küldik majd ki.

Az első helyezett és tanára 50-50 ezer forint ösztöndíjban részesül.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta